Hogwarts Legacy Novinka Působivé vysvětlení odstupujícího producenta Hogwarts Legacy

Působivé vysvětlení odstupujícího producenta Hogwarts Legacy

Martin Zavřel

Martin Zavřel

22
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Troy Leavitt dodal slíbené video.

Reklama

Jak jsme psali před dvěma týdny, Tro Leavitt, vedoucí producent očekávané hry na motivy knih o Harry Potterovi, se rozhodl odejít z firmy. Mnozí to dávali do spojitosti se sérií článků, které jej kromě jiného označovaly za anti-feministu a vyznavače alternativní pravice - na základě jeho Youtube tvorby. Jelikož hra čelí kritice také kvůli inkluzi transgender postav (a byla čerstvě odložena o rok), někteří pozorovatelé byli názoru, že Levittův odchod byl způsoben tlakem médií a veřejnosti, ve snaze zabránit negativní kampani proti hře (některá internetová fóra ji například zakázala propagovat).

Působivé vysvětlení odstupujícího producenta Hogwarts Legacy

Leavitt nicméně odmítal podobná tvrzení ve svých tweetech a slíbil dodat video s podrobnějším vysvětlením situace. Nyní jsme onoho videa dočkali a Leavitt v něm opravdu nabízí velmi odlišný pohled na situaci, podpořený silnými argumenty. Mimochodem, toto video (nazvané "Mým přátelům v Avalanche") není určené nám, ale jeho bývalým spolupracovníkům, o kterých mluví jen v tom nejlepším a se kterými se chtěl poctivě rozloučit.

Odlišný pohled na situaci, podpořený silnými argumenty.

Ve videu kromě jiného odhaluje, že kvůli rodinným problémům chtěl odejít z herního vývoje již před rokem (a nyní skutečně nastoupil do důchodu), ale vedení firmy ho přesvědčilo, aby si jen vzal několik měsíců volna. Aktuální negativní publicita kolem jeho osoby sice k jeho rozhodnutí odejít nakonec opravdu přispěla, ale nebyla údajně hlavním důvodem. Na téma mediálního obviňování a nálepkování pak říká, že si není vědom ničeho, čím by jej mohl vyprovokovat a upozorňuje, že řada médií se nedržela zásad zodpovědné novinařiny, neověřila si údaje a nenabídla pohled druhé strany - připomínajíce tak spíše propagandu, než zodpovědnou snahu informovat.

Řada médií se nedržela zásad zodpovědné novinařiny.

Leavitt se také vyjádřil ohledně jedno názorů na feminismus, kdy uvedl konkrétní jména a příklady feminismu volajícího po rovnoprávnosti, který mu přijde hodný podpory, stejně jako uvedl konkrétní jména a příklady militantního feminismu, který označil za škodlivý. Svoji prezentaci zakončil silnou pointou o tom, že lidé by měli hledat více cest ke společnému porozumění, spolupráci a opravdovému pokroku (Leavitt se například radoval z prvního robota na Marsu), nicméně si je vědom velmi silné "kmenové mentality", zakořeněné v lidské rase.

Je si vědom silné "kmenové mentality", zakořeněné v lidské rase.

Bude zajímavé sledovat, zda na Leavittovo prohlášení zareagují jím kritizované média a samozřejmě také zda se to nějak odrazí v tom, jak se hráči těší na samotnou hru Hogwarts Legacy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama