Quantum Break na Xboxu One nezvládá FullHD
Quantum Break Novinka Quantum Break na Xboxu One nezvládá FullHD

Quantum Break na Xboxu One nezvládá FullHD

Michal Burian

Michal Burian

62

Remedy vsadilo na grafiku, efekty a frekvenci snímků za sekundu. <strong>Remedy se hájí a vysvětluje</strong>.

Reklama

Aktualizace: Remedy se rozhodlo bránit proti nižšímu rozlišení u Quantum Break, které na Xboxu One poběží v 720p. To je podle Remedy základ, který je dále díky různým efektům 1080p - obraz je vykonstruovaný ze čtyř 720p 4xMSAA obrazů. Právě díky tomu mohli vývojáři dosáhnout požadované filmové kvality s potřebnými efekty a plynulou hratelností bez velkých pádů frekvence snímků za sekundu.

Původní zpráva

V posledních dnech jsme četli zprávy, že Microsoft se Sony chystají upgrade svých konzolí. PlayStation 4 má být dokonce vylepšen natolik, aby zvládal hry v rozlišení 4K. To by bylo jistě zajímavé, ale zatím nic takového na trhu není. Spíš naopak, s konzolí Xbox One mají podle všeho vývojáři velké problémy a nedokázali se s ní poprat ani v Remedy při vývoji Quantum Break.

Xbox One „exkluzivita“, která vyjde zároveň i na PC s Windows 10, nezvládá standard současné generace, tedy FullHD a 30 snímků za sekundu. Quantum Break totiž běží pouze v rozlišení 720p. Dobrou zprávou alespoň je konstantních 30fps a podle Digital Foundry grafická stránka. Vypadá to, že Remedy vsadilo spíš na grafiku a stabilních 30fps, než na rozlišení.

Digital Foundry připomínají, že poslední Alan Wake na Xboxu 360 běžel 960x544 a ne v 720p, což nebylo téměř znát a každý si zpracování hry pochvaloval. Stejné by to mělo být i v případě Quantum Break, kde si budete užívat vizuální efekty a pěknou grafiku. Problémem je akorát vykreslování textur pár metrů před postavou a neostré stíny.

Pokud si budete chtít užít grafické orgie, tak by to měla splnit Windows 10 verze. Ta dorazí ve stejný den - 5. dubna 2016 - a bude podporovat dokonce 4K. Jen musíte počítat s vyššími HW nároky.

Recenzi Quantum Break si budete moci na Zingu přečíst 1. dubna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama