Quantum Break skrývá několik odkazů na Alana Wakea
Alan Wake 2 Novinka Quantum Break skrývá několik odkazů na Alana Wakea

Quantum Break skrývá několik odkazů na Alana Wakea

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Jeden z nich je očividně dost velký a mohl by souviset s nedávno zaregistrovanou značkou Alan Wake's Return. <strong>+ nové gameplay záběry.</strong>

Reklama

Mnozí zahraniční novináři dostali nedávno možnost zahrát si Quantum Break od Remedy, které vyjde 5. dubna pro Xbox One a Windows 10. A někteří z nich se neváhali podělit o dost zajímavé detaily související s dlouho očekávaným návratem spisovatele Alana Wakea.

Server Polygon upozorňuje na dvě zásadní narážky na Alana a jeho příběh. První z nich je popsaná tabule, kterou je možné vidět v jedné z úvodních lokací v prostředí univerzity. Na tabuli jsou napsány spojitosti s příběhem původní hry Alan Wake i spin-offu American Nightmare. Vypadá to, jako kdyby někdo přednášel studentům o Alanovi a jeho příhodách.

Z toho by se dalo usuzovat, že Alan Wake jakožto uznávaný spisovatel s nejasným osudem sdílí univerzum s Quantum Break. Druhá, o poznání větší spojitost ale všechno řádně zamotává.

Při návštěvě univerzity v roli Jacka Joyce můžete narazit na televizi, díky níž se lze podívat na upoutávku na nějaký projekt spojený s Alanem Wakem. Něco z toho jsme mohli vidět už dříve, a to díky videu vydanému před loňskými Vánoci, ale kreativní ředitel studia Remedy Sam Lake v roli detektiva Alexe Cayseho, který je protagonistou Wakeových knih, je očividně jen špička ledovce.

Upoutávka tvrdí, že Alan Wake byl pryč pět let, samozřejmostí je přítomnost dnes už klasické hlášky „není to jezero, ale oceán“ a vypadá to, že Casey spolu se svou kolegyní vyšetřují Alanovu pravděpodobnou smrt. Video má končit slovem Return (Návrat) a větou „co leží pod povrchem“.

Slovo Return může přirozeně odkazovat na již zmíněný román Návrat, který Alan Wake začal psát na konci druhého DLC pro původní hru. Nelze si ale nevzpomenout na nedávno zaregistrovanou značku Alan Wake's Return. A vypadá to, že video v útrobách Quantum Break odkazuje právě na ni.

Že by se pod značkou Alan Wake's Return skrýval live-action seriál, který by během hraní Quantum Break vyprávěl další osudy Alana Wakea? Něco jako náhrada za seriál Night Springs? Nebo jde skutečně o upoutávku na něco většího, co přesahuje hranice Quantum Break a povede k plnohodnotnému pokračování Alana Wakea? A jak do toho všeho zapadá skutečnost, že se z postavy vytvořené Alanem stala „skutečná“ osoba, která po Alanovi nyní pátrá? Na odpovědi si asi ještě počkáme.

Studio Remedy ale očividně pokračuje ve své tradici, koneckonců při hraní Alana Wakea bylo možné narazit na pár narážek na Maxe Payna. Tentokrát se ale zdá, že nejde jen o pouhé narážky a že by se v Quantum Break mohla skutečně skrývat vodítka k pokračování Alana Wakea, na nějž hráči čekají už hezkých pár let. Teď jen doufat, že se zmíněná upoutávka co nejdřív objeví na internetu, abychom byli o něco moudřejší. Remedy se k celé situaci vyjádřilo smajlíkem na Twitteru a z toho vážně moudří nejsme.

Game Informer navíc přišel s informací, že epizody hraného televizního seriálu, který je součástí Quantum Break a vypráví příběh hlavního antagonisty Paula Serena, bude streamován, a to pro potřeby ušetření místa na disku se hrou i na pevném disku Xboxu a PC. A také kvůli tomu, že řada epizod existuje ve více verzích, takže by všechny zabraly vážně dost místa.

Na Xboxu One bude možné epizody přesto stáhnout, v rámci Windows 10 verze má tahle možnost chybět. PC verze se však pochlubí možností zhlédnout epizody v rozlišení 4K (na Xboxu budou v rozlišení 1080p).

Nové gameplay záběry od IGN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama