Rainbow Six: Siege v eventu Outbreak připomíná Left 4 Dead
Novinka Rainbow Six: Siege v eventu Outbreak připomíná Left 4 Dead

Rainbow Six: Siege v eventu Outbreak připomíná Left 4 Dead

Michal Burian

Michal Burian

32
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Důležité detaily a první gameplay záběry <strong>+ budoucnost hry</strong>.

Reklama

Ubisoft plánuje v nadcházejících měsících silně podporovat svou taktickou akci Rainbow Six: Siege. Hráči se mohou těšit na operaci Chimera, která sebou přinese časově limitovaný kooperativní mód Outbreak, který se od původní hry značně liší. Navíc na hráče toho čeká mnohem víc.

Nejprve se zaměříme na Outbreak. Tenhle mód připomíná klasické přežívání proti hordám zombíků. V Rainbow Six: Siege se ale nebavíme o nemrtvých, nýbrž o mutantech z vesmírů, kteří využívají lidi ke svým plánům. Celkově Outbreak připomíná populární Left 4 Dead.

Zahraniční novináři měli možnost si Outbreak zahrát a mluví o něm jako o úplně jiné hře a klidně by Ubisoft tenhle mód mohl vydat samostatně a chtít za něj 20 dolarů. Je tak překvapením, že Outbreak bude zdarma pro všechny majitele Rainbow Six: Siege. Na druhou stranu zamrzí čas. Outbreak bude hratelný pouze čtyři týdny, ale možná se někdy v budoucnu vrátí. Když bude populární, nepochybujeme o tom.

Co na vás v Outbreak čeká? S dvojicí dalších hráčů se ocitnete v městečku Truth or Consequence v Novém Mexiku, kde musíte zastavit monstra a nastolit pořádek. Vláda totiž situaci nevládla, mimozemské infekci podlehla celá řada lidí a město bylo uvrženo do karantény, včetně policistů a vojáků. Připravit se máte na několik misí a průzkum lokalit, které jsou naplněné monstry (představení monster). V těchto úrovních dostáváte různé úkoly. Kupříkladu musíte doprovodit rukojmí nebo vyčistit oblast.

Nemusím jistě psát, že velmi důležitý bude výběr operátorů. Se svými spoluhráči byste si měli dobře zvolit, abyste v Novém Mexiku mohli uspět. Jeden z vás si bude muset vybrat doktora, aby mohl ošetřit své kamarády ve zbrani, zatímco další se zaměří na taktiku a boj. Pokud nebudete spolupracovat a nekoordinovaně se pustíte do bitvy s monstry, tak velmi rychle zemřete. Klidně během několika sekund od spuštění Outbreaku.

V klidu se podívejte na první gameplay záběry z Outbreaku, který startuje 6. března a dostupný bude do 3. dubna 2018. Poté pro vás máme představení dvou nových operátorů.

Finka i Lion jsou vhodní právě do tohoto nového eventu. Oba si dokážou poradit s biologickou hrozbou. Finka se řadí mezi útočníky s velmi šikovným gadgetem v podobě nanobotů. Ty dokáže vystřelit na svého týmového kolegu a posílit mu zdraví na dálku. Na výběr má tři primární zbraně: Spear.308, SASG-12 a 6P41.

Lion je zase obránce s gadgetem EE-One-D, jenž mu umožňuje detektovat pohyb v jakékoli oblasti. Mezi jeho primárními zbraněmi nalezneme V308, 417 Marksman Rifle a SG-CQB.

Pojďme si přiblížit budoucnost. Ubisoft v nadcházejících měsících slibuje další obsah do Rainbow Six: Siege, včetně nových map a operátorů, PvP mód Pick and Ban se specifickým výběrem operátorů, přepracování některých map a další nové módy. Jak se zdá, Rainbow Six: Siege rozhodně nekončí, vývojáři hodlají taktickou akci ještě podporovat a prý stále nemají plány na druhý díl. To je překvapivé, i když Siege má 27 milionu hráčů.

Rainbow Six Siege koupíte na PC, PS4 a Xbox One v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama