Rebellion odkoupil hry The Bitmap Brothers
Novinka Rebellion odkoupil hry The Bitmap Brothers

Rebellion odkoupil hry The Bitmap Brothers

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2

A chce jejich historické herní značky znovu vydávat.

Reklama

Rebellion je anglický vývojářský a vydavatelský dům s velitelstvím v Oxfordu, který funguje od roku 1992 a jenž v poslední době tvoří např. sérii Sniper Elite či Strange Brigade. Tato společnost odkoupila celé herní portfolio kdysi velmi slavného a taktéž britského studia Bitmap Brothers, jež bylo založeno v roce 1987.

Většina jejich her tvoří součást slavné herní historie osmdesátých a devadesátých let, takže pamětníci jistě vzpomenou na série Speedbal, Xenon a zejména na jejich nejslavnější řadu stříleček z horního pohledu The Chaos Engine, která se dočkala mnoha výtečných portů. Já jsem ji kdysi kupř. dohrál na Symbianu (operační systém prvních chytrých nokií).

 

Rebellion odkoupil hry The Bitmap Brothers

 

I když jsou mnohé hry od Bitmap Brothers i nyní stále hratelné, protože byly donedávna znovu vydávány, chtějí v Rebellionu, který se s dřívějším osazenstvem Bitmap Brothers dlouho kamarádí, staré značky znovu v moderní podobě vydávat a dokonce připravovat i nové díly kdysi tak legendárních titulů.

Pro Rebellion to není zdaleka první akvizice herního portfolia nějakého konkurenčního studia, protože v roce 2006 nakupili značky od zaniklých Elixir Studios ( např. Evil Genius a Republic: The Revolution), ten samý rok ještě stihli převzít stvořitele Tomb Raidera, studio Core Design, a k tomu i další tvůrčí dům Strangelite. A mohli bychom v akvizicích pokračovat i dále, takže díky připojení nových vývojářů má nyní Rebellion více než 300 zaměstnanců, tudíž patří mezi největší v Evropě.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama