ReBoot Retro (Část 1) : Oddworld Abe's Oddysee
Blogy čtenářů Článek ReBoot Retro (Část 1) : Oddworld Abe's Oddysee

ReBoot Retro (Část 1) : Oddworld Abe's Oddysee

Anonymní

Anonymní

Oddworld:Abe´s Oddysee

Reklama

Platforma: PC, PlayStation

Žánr: plošinovka

Rok výroby: 1997

Výrobce: Oddworld Inhabitants

 

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bLT-hCj8bTA?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

Oddworld:Abe´s Oddysee

Den, kdy jeden zastavil genocidu

Kalendář ukazuje rok 1997 , herní scéna se nezastavitelně transformuje plně do " trojrozměru" a po desítkách,ba až stovkách neoriginálních plošinovek ,se jako blesk z jasného nebe objevuje hra Oddworld : Abe 's Oddysee , aby všemukázala, jak se to má dělat .

Není potřeba testosteronem nabušeného hrdiny, který má arzenál velký jako ego Duke Nukem ,nemusíte zachraňovat celé planety či galaxie a nemusíte ani po každém svém heroickém činu zahlásit nějakou drsnou " hlášku " . Co je tedy základem úspěchu? To se v případě sympaťáka Abe  hned dozvíte . Follow me!Vizuál - zde by měl přijít na adresu autorů ze studia Oddworld Inhabitants první achievement . Kdo by mohl zapomenout na ty skvělé navrženy predrendrované prostředí , které v souvislosti s výborně vykreslenými modely postav a jejich animacemi dokázali před hráče postavit skutečně umělecké orgie . Na tom si ,konec - konců, hra i zakládá a po Inteligentního - chytlavé hratelnosti je to právě toto, co hráči utkví v paměti ještě dlouho po předání personálního průkazu firmy Rapture Farms . ta pro vybudování základů pravého příběhu,samozřejmě nemůže být " běžná firma" ,a to nejen po stránce zaměstnanců.

 

I jeden může změnit svět

Jen v krátkosti : tržby společnosti rapidně klesají a " hlavouna " na vrcholu pyramidy rozhodně nehodlají zarazi thlavu do písku . Místo toho tu máme nový produkt , jehož hlavní přísada je tvořena převážně tou nejnižší sortou pracovníků , do které se řadí i vaše maličkost . Tím, že jste měli tu možnost ,nahlédnout na zasedání pro dané témata, získávate alespoň jakýsi náskok a za pomoci vaší speciální schopnosti( a bohaté slovní zásoby ) se pokoušíte zachránit vaše tvrdě pracující kolegy. Konkrétně je vaším úkolem zachránit 99 pracovníků , přičemž pokud pomůžete méně než 50 - tim , čeká vás špatný konec .A když už jsme nakousli tu hratelnost -repertoár vyplňuje standardní zásoba aktivit, jako je běhání, skákání , řešení hádanek , no a samozřejmě jistá dávka repetetívnosti . Nemyslím tím prostředí a kulisy , ale jen to , že jako v každé dobré plošinovce , budete i zde umírat více než často.

 

Zaplatíš tu nejcenější daň!

Tato,řekněme hardcorovost nebyla v té době ničím výjimečným a běžně bylo zvykem tvrdě zaplatit za své chyby- I když vlastním životem . Vše je to o správném načasování , " plížení "a o tom jak efektivní technikou obejít všudypřítomnou stráž .Postupem času to bylo stále obtížnější a těžší, přičemž v pozdějších pasážích to hraničilo až se systémem " pokus - omyl " .Je však šance, že do těchto částí jste ani nenazreli , co mohla mít v té době nasvědomí slabá znalost angličtiny nebo jste se jen jednoduše dostali ke hře v časech,kdy jste zletilosti měli ještě daleko předsebou , a tak nějak jste ani nechápali , co dělat. Nemějte strach, nejste jediní !Jak se říká, některé hry jsou jednoduše času vzdorné , a i ​​po několika letech jsou stále dobře hratelné . Do této úzké skupiny se řadí i Abe 's Oddysee ,a i když se to na první pohled nemusí zdát, i v dnešní době byste si dobrodružství výmluvného Abea užili sevší parádou . A máme tu další kladný bod - znovuhratelnost .

 

U té by se také vyplatilo na vteřinu zastavit, protože pokud byste za protiargument považovali zastaralost , byli byste na omylu .Chystá se totiž remake, nesoucí název New 'n' Tasty , který již v průběhu začátku příštího roku přinese všechny známé místa , postavy a mechanismy v trochu atraktivnější podobě. To vše bezvýrazných experimentů a inovací - nač přece měnit něco, když to dokonale funguje, že ?

 

Rodinka kterou by záviděl každý

Pod funkčnost se podepisujíi samotné hodnocení originálu , který sice nedostával v recenzích absolutoria ,přesto hra získala několik pokračování. Jako první se hned nabízí Oddworld : Abe 's Exoddus , kterého jsme se dočkaly v roce 1998 a rozšířil nám příběh o dalších pár kapitol . A ne jen to ! veobecně jde o důstojného nástupce ,přičemž mnohými považován i za tohol epšího " bratříčka " , který znepříjemňuje první díl .Do rodinky se později přidal i Oddworld :Munch 's Oddysee a Oddworld : Stranger ' sWrath , kteří už tak kladně přijati nebyli.Kouzlo prvních dvou dílů vyprchalo ...I když šlo spíše o evoluci než revoluci ,Oddworld : Abe 's Oddysee patří mezi tituly, při kterých je třeba se pozastavit .Kvality , jaké nám autoři předvedly, byly vtěch časech skutečně nevídané a žánr starých dobrých 2D plošinovek může být hrdý na to, jaký skvost obývá pod jeho střechou . Hledáte dobrou plošinovku ? právě jste ji našli . Nebo si počkejte na remake:-)

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama