Recenze DLC: The Evil Within: The Consequence
Blogy čtenářů Recenze Recenze DLC: The Evil Within: The Consequence

Recenze DLC: The Evil Within: The Consequence

Bruce Wayne

Bruce Wayne

Dočkali jsme se. Druhé DLC, které rozvětvuje původní příběh a vysvětluje to co je nutné vysvětlit už konečně dorazilo na naše herní zařízení. Zda se…

Reklama

Dočkali jsme se. Druhé DLC, které rozvětvuje původní příběh a vysvětluje to co je nutné vysvětlit už konečně dorazilo na naše herní zařízení. Zda se ponese ve stejném duchu jako předchůdce (recenzi si můžete přečíst na tomto odkaze) se dozvíte v této recenzi.

Užívejte temnotu

Příběh DLC The Consequence navazuje tam kde The Assignment skončilo. Kidmanová, pronásledována jak Ruvikem a jeho monstrem, které si na nás jaksi posvítí tak tajemným šéfem ještě tajemnější společnosti Mobius. Dostává se hlouběji a hlouběji do pravdy o vzniku tohoto místa ve STEMU, hloubky vztahu Jimeneze s Ruvikem a i do samotné minulosti Sebastiena a Josepha. Příběh je opět rozdělen do dvou kapitol a na původní navazuje s třetí kapitolou. Opět si v kůži Juli Kidmanové projdeme úplně nové lokace, ale také zavítáme na ty staré známé.

Nové prvky

Ve většině prvcích se Konsekvence od prvního DLC tolik neliší – opět budeme odkázáni na světlo a nutnost využití skrýší a prostředků k odlákání pozornosti nepřátel. V některých situacích veledůležitou baterku, která v této hře znamená opravdu hodně vystřídá zelené chemické osvětlení. Též tiché zabití zezadu dostalo možnost namísto zasekávání jim sekyr do hlavy tak je můžeme shodit z římsy. V některých částech nám hra dovolí používat zbraně, ale není to tak, že to ze hry udělá střílečku… munice sice bude dost, ale jakmile hra zavelí tak si nezastřílíme.

Na co opět budeme trpět je především výdrž Kidmanové při běhu, která je opět omezená na tu nejkratší.

Opět se nám sem vrací naše ukládací kočička a ukládání zůstalo tedy stejné. Obtížnost také zůstala zachována – stejně jako to bylo v původním DLC tak se nám po jeho dohrání odemkne obtížnost nazvaná KURAYAMI, která jistě kdekomu způsobila nemalé potíže. Při jejím zvolením si doslova užijeme temnotu na jejíž osvětlení bude naše baterka sotva dostačující. Nechybí ani návrat logických hádanek a secretů, které budeme nacházet – trezory, vedlejší místnosti, šneky… Ehm ano – nechyběly ani v původním DLC a jejich prvotní nečekané objevení vás 'vystraší' více jak setkání s nepřáteli.

Optimalizace je opět na dobré úrovni. Počet snímků za sekundu je možné nastavit na 30 nebo 60 tak ani v tomto DLC se veliké poklesy nekonají a hra i na těch 60 FPS běží stabilně.

Nepřátelé

Opět prozradím pouze to, že se objeví klasičtí The Haunted (Ruvikovo i Mobiusu), Cadaver neboli milé explodující 'zvířátko' a návrat hlásí i sexy nožka nazvaná Shade aby nám pořádně zatopila. Zbytek už nechám na vás.

Zakončení

DLC The Consequence je možné koupit na sTeamu za 9,99 Euro a nabídne nám opět přibližně něco přes tři hodiny herní doby a sebere dalších 6 GB na disku. První část vyjde na stejnou částku. Též je možné zakoupit si Season Pass za 20 Euro, který nám zajistí i vlastnictví příštího DLC kde se na kolekci map vtělíme do kůže Keepera nebo-li jednoho z Bossů ve hře.

DLC jde ve stejných šlépějích jako první část a zodpovědělo většinu otázek kladené na původní příběh. Avšak přibyly úplně nové otázky, na které nám nejspíše odpoví The Evil Within 2… Tango Gameworks – perte to do mne!

Recenze DLC: The Evil Within: The Consequence

Verdikt

Už druhé ze tří DLC se nám dostalo na naše herní zařízení a opět obohatilo původní příběh o odpovědi, ale i o nové otázky. DLC jde opět hodnotit jako kvalitní hororový film a tak mu tedy opět dávám 10/10.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Monstra
Rozšíření obranyschopnosti
Hádanky a jejich logické řešení
Odpovědi
Nové otázky
KURAYAMI
Náznak na druhý díl
Kratší
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama