Recenze RTX 4070 Ti Super ovlivnila chyba v BIOSu
Novinka Recenze RTX 4070 Ti Super ovlivnila chyba v BIOSu

Recenze RTX 4070 Ti Super ovlivnila chyba v BIOSu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

I bez ní ale nabízí jen menší posun, předností je větší VRAM.

Reklama

Týden po grafické kartě RTX 4070 Super dorazila na trh také Super verze RTX 4070 Ti. Tentokrát se ale recenze potýkaly s poměrně výrazným problémem. Většině redakcím dorazila varianta Ventus 3X od MSI, jenže krátce před padnutím embarga se Nvidia ozvala s tím, že VBIOS karty obsahoval chybu, jež v rámci jednotek procent negativně ovlivnila výkon. MSI sice vydalo update a za chybu se omluvilo, nicméně pro velkou část magazínů a YT kanálů to znamenalo buď recenzi nevydat a pustit se do úplně nového testování, nebo ji vydat s velkým upozorněním, že výkon je nižší, než bude u zákazníků.

Spoléhat se každopádně můžeme na recenze varianty TUF od Asusu, kterou měl k dispozici například magazín Techpowerup či YouTuber Daniel Owen. I u ní se však posun oproti základní RTX 4070 Ti pohybuje spíš v rámci jednotek procent (zhruba 7 až 10 %) a největší předností je tak větší kapacita VRAM (16 GB oproti 12 GB) a s tím i větší sběrnice a propustnost. Vliv to může mít především ve vysokém rozlišení jako 4K.

V průměru karta těsně zaostává za konkurencí od AMD v podobě Radeonu RX 7900 XT, jenž nabízí 20 GB VRAM a dá se sehnat za podobnou cenu. Výhodou Nvidie je stále lepší upscaling v podobě DLSS či výrazně vyšší výkon v ray tracingu.

Oficiální cena pro Českou republiku činí 22 199 Kč, RTX 4070 Ti Super tedy stojí prakticky stejně jako předchůdce v podobě základní RTX 4070 Ti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama