Recenze významně ovlivňují prodej her, říká šéf Take-Two
Evolve Novinka Recenze významně ovlivňují prodej her, říká šéf Take-Two

Recenze významně ovlivňují prodej her, říká šéf Take-Two

Michal Burian

Michal Burian

37

Střílečce Evolve hodně věří, předobjednávky vypadají nadějně.

Reklama

Zítra oficiálně vychází Evolve, které společnost Take-Two koupila v aukci majetku zkrachovalé THQ za 10,8 milionů dolarů. Do Evolve vkládá firma velké naděje, předobjednávky vypadají hodně dobře, pozitivní byla i odezva z testování, ale úspěch této kooperativní střílečky záleží na recenzích. Myslí si to šéf Take-Two, který se o celé záležitosti rozpovídal v rozhovoru s CNBC.

„Předobjednávky vypadají velmi pozitivně,“ říká Strauss Zelnick. Vzápětí však dodává, že u nové značky, oproti Grand Theft Auto, Borderlands, NBA 2K a Civilization, záleží na recenzích. Ty dokážou významně ovlivnit prodej her. Proto bude záležet, jaké hodnocení Evolve získá v recenzích.

„Hry jsou oproti filmům velmi odlišné. Můžete například vyhrát Zlatou palmu, ale nebude to mít žádný vliv na prodané lístky v kině. Oproti tomu nějaká komedie dostane špatné hodnocení, ale přesto přitáhne lidi. Pokud ale máte špatné skóre na Metacritic, tak pro vás bude velmi těžké prodat hru. Na rozdíl od druhé situace, když máte dobré hodnocení - například GTA V pro novou generaci konzolí má 97 procent, tak máte prodeje jisté.“

„Naši spotřebitelé sledují skóre. Záleží jim na recenzích. Vypovídá to o kvalitě dané hry,“ dodává Zelnick.

Recenzi Evolve vám přineseme koncem týdne. V zahraničí už sice recenze vycházejí, ale ty nemají takovou váhu, redaktoři nemohli hrát multiplayer s ostatními hráči a nejspíš neměli k dispozici ani zásadní Day-One patch. Ten přinese spoustu změn. Bude mít kolem 3 GB a opraví několik chyb, optimalizuje hru a krom toho zkrátí dobu načítání.

Když si Evolve předobjednáte v našem obchodě GameExpres.cz ve verzi pro PC za 899 Kč nebo pro PlayStation 4 a Xbox One za 1499 Kč, tak vám zdarma dáme plakát s motivem ze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama