Ředitel Obsidianu by se chtěl vrátit k Alpha Protocolu
Alpha Protocol Novinka Ředitel Obsidianu by se chtěl vrátit k Alpha Protocolu

Ředitel Obsidianu by se chtěl vrátit k Alpha Protocolu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Tvůrci mají údajně spoustu nápadů na pokračování a jsou přesvědčení, že by dokázali napravit nedostatky, kterými trpěla původní hra.

Reklama

Když se začne mluvit o projektech studia Obsidian, řada hráčů si nejspíš vzpomene na Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic 2, South Park: The Stick of Truth nebo Pillars of Eternity. V portfoliu Obsidianu však září i pozapomenuté špionážní RPG Alpha Protocol, které sice trpělo různými chybami, ale najdou se tací, kteří na něj dodnes nedají dopustit a kteří by si přáli pokračování. A jak se zdá, je mezi nimi i šéf Obsidianu Feargus Urquhart.

Urquhart v rozhovoru pro server VG247 prozradil, že ze všech značek, na kterých kdy Obsidian pracoval, by se chtěl vrátit právě k Alpha Protocolu. Očividně by se nebránil ani dalšímu Falloutu či návratu do světa Star Wars, ale světe div se, špionážní dobrodružství Michaela Thortona vítězí.

Ředitel Obsidianu je přesvědčen, že by vývojáři mohli při vývoji zužitkovat to, co se naučili při tvorbě původního titulu, eliminovat nedostatky, kterými hra trpěla, a v lepší formě nabídnout věci, které měli hráči na Alpha Protocolu rádi. V první řadě ale Urquhart tvrdí, že pokud jde o Alpha Protocol 2, tvůrci mají řadu zajímavých nápadů.

Nutno podotknout, že Obsidian stále zaměstnává dost lidí, kteří na Alpha Protocolu pracovali. Původní hra sice trpěla určitými chybami a nedostatky, ale i tak šlo o velmi unikátní, povedený a zábavný projekt, který by si pokračování určitě zasloužil. Majitelem značky je však společnost Sega, nikoliv Obsidian, takže bez spolupráce Segy se pravděpodobně pokračování nikdy nedočkáme, i kdyby se Urquhart a jeho kolegové stavěli na hlavu.

V květnu jsme se však dozvěděli, že vedení Segy má v plánu oživit některé významné značky. Mohl by být Alpha Protocol mezi nimi? Nevím jak vy, ale já budu doufat, že ano a že se Obsidian se Segou dohodne a jednoho dne se Alpha Protocolu 2 opravdu dočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama