Rekordní rozpočet HBO seriálu Last of Us
Filmy/Seriály The Last of Us Novinka Rekordní rozpočet HBO seriálu Last of Us

Rekordní rozpočet HBO seriálu Last of Us

Martin Zavřel

Martin Zavřel

47
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Údajně by mohl překonat i Hru o trůny.

Reklama

Dle Damiana Pettiho, prezidenta kanadské odborové unie IATSE 212, zastupující kromě jiného technické profese ve filmovém průmyslu, se rozpočet seriálu The Last of Us od HBO vyšplhal na osmiciferné částky za epizodu, což znamená minimálně 10 milionů dolarů za epizodu, ale klidně to může být ještě více.

Při rozhovoru s lokálním magazínem CTV News řekl:

"Natáčení začalo minulý týden a je opravdu monstrózní. Má pět art direktorů a zaměstnává armádu stovek techniků. Mělo šest měsíců příprav a bude probíhat následujících 12 měsíců v Albertě. Nemohu potvrdit rozpočet (dle neoficiálních zdrojů se pohybuje ve stovkách milionů dolarů, pozn. redakce) ale zřejmě se v současnosti jedná o největší filmový projekt v Kanadě. Projekt snadno překročí hranici osmiciferné částky za natočení epizody, takže bude mít dopad na celou lokální ekonomiku. Stovky souvisejících firem zde z toho budou mít prospěch."

Epizod první sezóny přitom má být deset. Pokud rozpočet "snadno překročí hranici osmiciferné částky", pak seriál stojí nejméně 100 milionů dolarů, což je srovnatelné s těmi nejvýpravnějšími hollywoodskými filmy. Zároveň se jedná o větší částku, než jakou HBO utratilo za velmi výpravnou závěrečnou sezónu seriálu Hra o trůny (90 milionů dolarů), ačkoliv ta měla pouze šest dílů. Každopádně se zdá, že po produkční stránce můžeme čekat to nejlepší mezi seriály, což by odpovídalo tomu, že za ním kromě Neila Druckmanna, tvůrce videohry, stojí také Craig Mazin, tvůrce veleúspěšného seriálu Černobyl.

Rekordní rozpočet HBO seriálu Last of Us
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama