Remake The Last of Us je údajně téměř hotový
The Last of Us Novinka Remake The Last of Us je údajně téměř hotový

Remake The Last of Us je údajně téměř hotový

Jan Urbančík

Jan Urbančík

49
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Druhý díl má dostat kromě multiplayeru také director's cut.

Reklama

The Last of Us Part II dokázalo v roce 2020 získat nespočet ocenění. Šlo sice o poměrně kontroverzní titul, ale rozhodně úspěšný, a není tedy divu, že Sony nemá v plánu se značkou jen tak skončit. Přímé pokračování nejspíš v nejbližších letech nedorazí, ale zato se chystá hned několik menších projektů. O tom prvním promluvil poprvé novinář Jason Schreier v jednom ze svých loňských článků. Jedná se o remake prvního dílu na PlayStation 5, který údajně vzniká v samotném studiu Naughty Dog, jež stojí za původní hrou.

Je opravdu zvláštní vidět remake hry, která vyšla ani ne před 10 lety a navíc dostala remaster, ze strany Sony je to ale poměrně logický krok. Letos má totiž vyjít očekávaný seriál od HBO, což by mohlo výrazně navýšit prodeje her. A tím se dostáváme k nové zprávě, kterou včera přinesl známý insider Tom Henderson. Ten totiž na svém Twitteru napsal, že podle několika jeho zdrojů je remake The Last of Us téměř dokončen a vyjít by mohl v druhé polovině letošního roku.

To ale není zdaleka všechno, Henderson dál informuje o tom, že je v přípravě také multiplayer pro druhý díl (což už je víceméně veřejná informace), u něhož stále není jisté, jestli půjde o rozšíření, nebo samostatnou hru. A kromě toho se prý chystá také director's cut verze, kterou si zřejmě Sony poměrně oblíbila, protože loni jsme se dočkali režisérského sestřihu her Ghost of Tsushima a Death Stranding. Ohledně data vydání těchto projektů zatím Henderson nic neví, ale osobně si myslí, že by mohly vyjít společně s remakem jedničky, a pořádně tak nakopnout podzimní sezónu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama