Remaky Maxe Paynea mají podobný rozpočet jako Alan Wake 2
Alan Wake 2 Novinka Remaky Maxe Paynea mají podobný rozpočet jako Alan Wake 2

Remaky Maxe Paynea mají podobný rozpočet jako Alan Wake 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Spin-off Controlu přechází do plné produkce.

Reklama

Finské studio Remedy včera po poměrně dlouhém odkladu konečně vydalo své finanční výsledky za poslední kvartál loňského roku (říjen až prosinec) a vůbec celý rok 2023. Tiskovou zprávu ještě doplnila videokonference pro investory a dozvěděli jsme se na ní řadu zajímavých informací.

Společnost momentálně pracuje na čtyřech projektech. Tím prvním jsou remaky prvních dvou dílů Maxe Paynea, které plně financuje a vydává Rockstar, majitel práv na tuto značku. Remedy nově odhalilo, že má remake podobný budget na vývoj jako v případě Alana Wakea 2, což by mohlo značit poměrně velké ambice. Podle Remedy jde o důležitý projekt s velkým potenciálem do budoucna. Vývoj pokračuje podle plánu a už v druhém kvartálu (duben až červen) se projekt přesune do fáze plné produkce.

V nejpokročilejším stavu je momentálně projekt s kódovým označením Condor, co-op multiplayer spin-off ze světa Controlu. Hra už je v hratelném stavu s funkčním základem gameplaye. Playtesty podle Remedy ukázaly pozitivní ohlasy jak na hratelnost, tak kooperativní část hry. Projekt ještě během března vstoupí do plné produkce, tedy v následujících několika dnech.

Aktuální stav projektů
Aktuální stav projektů

Třetím projektem je Control 2, plnohodnotné pokračování Controlu z roku 2019. I tato hra už je v hratelném stavu, byť se zatím nachází ve fázi ověření konceptu. Remedy vypichuje, že interní i externí playtesty jsou na hru v tak rané fázi vývoje velmi pozitivní. Projekt přejde do fáze "production readiness" v druhém kvartálu.

Poslední hrou je pak projekt s kódovým označením Kestrel, což je rebootovaný projekt Vanguard, na němž Remedy pracovalo několik let. Kestrel je oproti Vanguardu prémiový titul, a přestože sdílí aspekt kooperativního multiplayeru, jde do velké míry o odlišný projekt, který je tak zpátky ve fázi konceptu a ještě si na něj dlouho počkáme.

Nakonec došlo také na odhalení plánů do budoucna. Alan Wake 2 už má na kontě 1,3 milionů kopií, jde o nejrychleji prodávaný titul tohoto studia, a Remedy navíc pár týdnů nazpět získalo práva na značku Control. Z obou sérií se mají stát velké značky (spojené v rámci Remedy Connected Universe), které budou dostávat pravidelná pokračování. Mimo AAA titulů chce Remedy vytvářet také spin-offy a multiplayer hry, ale všechny mají být zaměřené na hardcore hráče na PC či konzolích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama