Remedy: Alan Wake 2 byl ve vývoji. Jaké je další směřování studia?
Control Novinka Remedy: Alan Wake 2 byl ve vývoji. Jaké je další směřování studia?

Remedy: Alan Wake 2 byl ve vývoji. Jaké je další směřování studia?

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Pokračování hry Alan Wake překazil nedostatek peněz, času a zdrojů. Zároveň si však Remedy vychvaluje svoji současnou pozici.

Reklama

Pokud čekáte na pokračování psychologického hororu Alan Wake, máme pro vás špatné zprávy. O této možnosti se v nedávném rozhovoru rozpovídal Thomas Puha z helsinského Remedy a podle jeho slov to vypadá, že si na možný sequel ještě nějakou dobu počkáme, pokud tedy někdy vyjde.

„Pracovali jsme na hře Alan Wake 2 již před lety, jenže to nějak nevyšlo, takže nemáme nic,“ začíná Puha celé povídání. „Máme v současnosti tolik projektů, že jsme zaneprázdněni na několik let dopředu. Jediná věc, která nás tak zastavila od vytváření pokračování Alan Wake je čas, peníze a zdroje.“

Studio Remedy se v současnosti soustředí na dokončení hry Control, akční adventury, která vám propůjčí nadpřirozené telekinetické schopnosti a vy tak budete moci využít prostředí k drcení svých protivníků. Podle slov Thomase Puhy bylo posledních několik let využito k úpravě a vylepšování příběhu do takové míry, že vedlo až ke vzniku nového literárního žáru, jenž vás nechá prozkoumat místo za hranicemi našeho vlastního světa.

Remedy vlastní také tým pracující na hře Crossfire, původně vytvořena korejskými vývojáři Smilegate, nebo další skupinku lidí zvanou „Vanguard“, která již dělá na další velké hře, se kterou finská společnost přijde po vydání Control.

„Spoustu věcí, které jsme v posledních pěti letech udělali, bylo pro to, abychom naši společnost dostali do pozice, kde budeme mít mnohem větší kontrolu,“ říká dál ředitel komunikace v Remedy. „I jméno naší další hry značí směr, kterým se posunujeme, což nám dává možnost dále rozhodovat o tom, co se stane až Control vydáme. Strávili jsme spoustu času vytvářením světa a všeho okolo něj, a když tohle děláte pro jednu hru, je to opravdu hodně práce. Jelikož nemáme nic proti sequelům, Control je něco, na čem bychom chtěli pracovat i v budoucnosti. Důležité však je, aby první hra získala takový úspěch, abychom na tom mohli stavět i nadále a to je to, na co se soustředíme. Samozřejmě je to něco, v co jsme doufali i se hrou Alan Wake, bohužel se nám to nepodařilo a tak doufám, že jsme se z toho poučili,“ ukončuje celé povídání Thomas Puha pro VG247.

Control vyjde 27. srpna na PC, PlayStation 4 a Xbox One. PC verze bude na Epic Games Store. Ve fyzickém provedení budou k dostání pouze konzolové verze. Ty je možné předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama