Remedy bude na projektu Vanguard spolupracovat s Tencentem
Novinka Remedy bude na projektu Vanguard spolupracovat s Tencentem

Remedy bude na projektu Vanguard spolupracovat s Tencentem

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Čínský gigant se postará také o mobilní verzi.

Reklama

Finské studio Remedy nedávno konečně oznámilo vytoužené pokračování Alana Wakea, ve vývoji má ale mnohem víc projektů. Se společností 505 Games uzavřelo kontrakt na další dvě hry ze světa Controlu (plnohodnotné pokračování a multiplayer titul s kódovým označením Condor) a pro Smilegate zase vytváří příběhovou kampaň do hry CrossFireX, ačkoli ta by už měla být prakticky hotová.

Kromě toho však Remedy pracuje ještě na jednom projektu, jde o free-to-play kooperativní PvE střílečku s kódovým označením Vanguard. Momentálně je ve fázi ověřování konceptu, ale v plné produkci má budget dosahovat prakticky stejných výší jako při jiných velkých hrách tohoto studia. Právě proto je zřejmé, že na to Remedy samo nestačí.

A skutečně je tomu tak, dnes jsme se totiž dozvěděli, že se Remedy dohodlo se společností Tencent na spolupráci, která se bude týkat právě Vanguardu. Zatímco Remedy se postará o vývoj a vydání na západě, čínský gigant bude titul spolufinancovat a vydávat i lokalizovat ve vybraných asijských státech. Tencent se má postarat také o vývoj a vydání mobilní verze, která by však měla být úplně oddělenou hrou. Vanguard jako takový míří na PC a konzole.

Podrobnosti o samotné hře zatím neznáme a zřejmě ještě bude nějakou dobu trvat, než se je dozvíme. Dodám tedy už pouze to, že Vanguard nezvniká na technologii Northlight (kterou Remedy poprvé využilo v Quantum Breaku), jak by se očekávalo, ale na Unreal Enginu od Epicu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama