Remedy chce přinést Alana Wakea na Xbox One
Alan Wake Novinka Remedy chce přinést Alana Wakea na Xbox One

Remedy chce přinést Alana Wakea na Xbox One

Michal Burian

Michal Burian

7

Šlo by o víc, než jen port psychologického thrilleru z roku 2010 na Xbox One <strong>+ Alan Wake 2 může být multiplatformní</strong>.

Reklama

Alan Wake patří po právu mezi velmi povedené hry. Jde o psychologický thriller, který vyšel v roce 2010 na Xbox 360 a o dva roky později se hry dočkali i hráči preferující hraní na počítačích. Finské studio Remedy se netají tím, že by chtělo přinést Alana Wakea na Xbox One.

„Byl bych rád, kdybychom mohli Alana Wakea vydat na Xbox One,“ řekl kreativní ředitel Sam Lake v rozhovoru pro Polygon. „Zatím není nic jisté, ale bavíme se o této možnosti s Microsoftem. Doufáme, že to vyjde, uvidíme.“

Pokud by se Alan Wake objevil na Xboxu One, tak by pravděpodobně zahrnul i akčnější American Nightmare.

Na otázku ohledně PS4 nebo Wii U verzí odpověděl Lake, že je to vysoce nepravděpodobné.

Podívejte se na prototyp ukazující, jak kdysi mohl vypadat Alan Wake 2.

Alan Wake pro Xbox One není velkým překvapením. Stačí si vzpomenout na nedávný průzkum, kdy Microsoft u hráčů zjišťoval, zda by měli zájem právě o tento psychologický thriller jako bonus k předobjednávkám Quantum Break. Ten byl odložen na rok 2016.

Remedy dále doufá, že jednoho dne bude moci vydat Alan Wake 2. Pokud by k tomu došlo, tak pokračování by mohlo vyjít na jakékoliv platformy, protože práva na hru vlastní finské studio, nikoliv Microsoft.

„Pokračování je v našich rukou. Můžeme dělat, co se nám zamane, ale hlavně to, co je pro sérii nejlepší,“ dodal Sam Lake a ještě upřesnil, že pokud by šlo o pokračování, které by navazovalo na předešlý díl, tak by bylo těžké něco takového prodat hráčům, kteří nehráli minulý díl.

Alan Wake série prodala přes 4,5 milionů kusů. Toto číslo zahrnuje původní Alan Wake i American Nightmare.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama