Remedy nabírá lidi na vývoj nového AAA projektu
Novinka Remedy nabírá lidi na vývoj nového AAA projektu

Remedy nabírá lidi na vývoj nového AAA projektu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Že by už konečně došlo na pokračování thrilleru Alan Wake?

Reklama

Při pohledu na aktuální aktivitu finského studia Remedy by se mohlo zdát, že je zcela zaměstnané vývojem Quantum Break, očekávané exkluzivity pro Xbox One. Před několika dny ale studio prostřednictvím svého webu začalo nabírat další zaměstnance na vývoj nových projektech.

Jde o celkem šest pracovních pozic, přičemž v nabídce se píše, že studio hledá talentované lidi, kteří by pracovali na nových a vzrušujících AAA titulech. V kategoriích po pravé straně webu je však uveden AAA projekt v jednotném čísle, takže je otázka, kolik toho v Remedy vlastně chystají.

Jisté ale je, že se už v Remedy nezabývají jen Quantum Break a plánují něco dalšího, minimálně jeden další AAA projekt. Samozřejmě se nabízí otázka, co to bude.

Je možné, že finští vývojáři kutí zcela novou značku, nejpravděpodobněji se ale jeví dlouho očekávané pokračování thrilleru Alan Wake. Koneckonců kreativní ředitel Remedy Sam Lake už několikrát prohlásil, že se k Alanovi jednoho dne vrátí (a také prohlásil, že chce Quantum Break na PC). Že by konečně nastal ten správný čas?

Quantum Break koneckonců vychází už 5. dubna, takže se jeho vývoj musí chýlit ke konci, což znamená, že se otevírá prostor pro další projekty. A myslím, že kromě nové značky a druhého Alana Wakea nepřichází nic jiného v úvahu. Značka Max Payne je v držení Rockstaru, potažmo Take-Two Interactive, a nové Death Rally by nejspíš nespadalo do kategorie AAA her.

Mimochodem, mezi požadavky na potenciální zaměstnance je zkušenost s vývojem her pro PC a konzole a pozice Technical artist zahrnuje práci s interním enginem Remedy, Northlight. Ten pohání Quantum Break a věřím, že Northlight engine může být jako dělaný i pro hru typu Alana Wakea.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama