Remedy od 505 Games odkoupilo práva na značku Control
Control Novinka Remedy od 505 Games odkoupilo práva na značku Control

Remedy od 505 Games odkoupilo práva na značku Control

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dvojku už si finské studio může vydat samo.

Reklama

Finské studio Remedy má sice na kontě řadu titulů, ale s právy k jednotlivým značkám je to poněkud složitější. Populární sérii Max Payne po druhém díle prodali Rockstaru, práva na vydávání Alana Wakea dlouho vlastnil Microsoft (a Remedy je muselo odkoupit), Quantum Break vlastní Microsoft dodnes. Práva na značku Control dosud vlastnilo 505 Games, nicméně Remedy po AW pokračuje v odkupování, neboť dnes společnost oznámila, že Control už je plně v jejich rukou.

Remedy tak má pod kontrololu vydávání, distribuci, marketing a vůbec všechna práva související s Controlem i dalšími tituly vycházející z této značky, jmenovitě tedy kooperativní multiplayer s kódovým označením Condor a plnohodnotné pokračování s názvem Control 2. Za odkoupení finské studio zaplatilo přibližně 17 milionů eur, což měla být podobná částka, jakou firma 505 Games dosud investovala do dvou výše zmíněných projektů.

Okamžitý dopad zatím není žádný. V přechodném období do konce roku bude Control nadále vydávat 505 Games. Co bude potom, je zatím otázkou. V tiskové zprávě se píše, že studio u projektů vycházejících z této značky zvažuje self-publishing i nového partnera.

"Condor a Control 2 v posledních měsících pokračují dobře a očekáváme, že tyto projekty v první polovině roku 2024 dosáhnou další vývojové fáze," říká k budoucnosti značky CEO Remedy Tero Virtala. "Vývoj Condor a Control 2 bude pokračovat normálně, zatímco budeme uvažovat nad nejlepším vydáváním, distribucí a finančním modelem pro tyto projekty."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama