Remedy oznamuje remaky prvních dvou dílů série Max Payne
Max Payne Novinka Remedy oznamuje remaky prvních dvou dílů série Max Payne

Remedy oznamuje remaky prvních dvou dílů série Max Payne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

21
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vznikají na proprietárním enginu Northlight, míří na PC a nové konzole.

Reklama

Kdo by to byl řekl, že se pozdě večer dočkáme takto zásadního a absolutně nečekaného oznámení. Prostřednictvím tweetu a následné tiskové zprávy jsme se dozvěděli, že finské studio Remedy Entertainment pracuje na plnohodnotných remacích prvních dvou dílů slavné akční série Max Payne.

Na začátek trocha historie. Vývojáři z Remedy totiž sice vytvořili právě jedničku a dvojku, ale následně prodali práva na značku společnosti Rockstar, která je vlastní až dodnes. Autoři série GTA ji však použili pouze jednou, a to pro třetího Maxe Paynea, jenž vyšel v roce 2012 a zůstává zatím posledním dílem série.

Právě o to je oznámení remaků překvapivější, protože Remedy už dlouhou dobu práva nevlastní. Je ale naprosto zřejmé, že k sérii mají vřelý vztah, finští vývojáři ostatně různá výročí této značky oslavovali pomalu víc než právě Rockstar.

"Max Payne měl vždy speciální místo v srdcích všech v Remedy a víme, že stejně se cítí i miliony fanoušků po celém světě," řekl k oznámení Tero Virtala, CEO Remedy. "Jsme opravdu nadšení, že můžeme opět pracovat s našimi partnery z Rockstar Games, abychom hráčům přinesli příběh, akci a atmosféru původních her s Maxem Paynem v novém kabátku."

Remaky her Max Payne a Max Payne 2: The Fall of Max Payne budou vydány jako jeden titul. Míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S, přičemž podle očekávaní vznikají na enginu Northlight, který si studio Remedy samo vytvořilo a použilo ho v Quantum Breaku či Controlu. Vývoj remaků budou financovat Rockstar Games, přičemž rozpočet má být stejný jako u jiných her z AAA produkce Remedy.

Bohužel, projekt je zatím ve fázi konceptu, takže je zřejmé, že si na vydání počkáme ještě hodně dlouho. Ale už jenom samotné oznámení určitě spoustu fanoušků potěší.

Na závěr jenom doplním, že Remedy momentálně pracuje na spoustě dalších projektech najednou. Kromě nově oznámených remaků ve finském studiu vzniká survival horor Alan Wake 2, který vydá Epic Games, projekt Condor (multiplayer ze světa Controlu) a projekt Heron (plnohodnotné pokračování Controlu), oba tituly vydají 505 Games. Zapomenout nesmíme ani na projekt Vanguard, multiplayer titul, jenž vzniká na rozdíl od ostatní produkce Remedy na Unreal Enginu a studio ho vydá ve spolupráci s Tencentem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama