Remedy připravuje dvě nové hry, ale ani jedna z nich není nový Alan Wake
Alan Wake Novinka Remedy připravuje dvě nové hry, ale ani jedna z nich není nový Alan Wake

Remedy připravuje dvě nové hry, ale ani jedna z nich není nový Alan Wake

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Finští tvůrci však hledají způsob, jak vyprávět další příběhy spojené s Alanem Wakem prostřednictvím jiných médií.

Reklama

Studio Remedy se podělilo o hlášení o aktuálním stavu a o plánech do budoucna. Zaměstnanci studia jsou očividně hrdí na úspěch Quantum Break, jejich nejnovější hry, která vyšla v dubnu pro Xbox One a PC s operačním systémem Windows 10. Vývojáři pracují na další aktualizaci, nicméně o případných placených DLC neřekli ani slovo, takže je dost dobře možné, že se jich nakonec vážně nedočkáme.

Finští tvůrci by ale rádi vytvářeli více her a pokud možno rychleji. Proto se Remedy rozrůstá na dva týmy. Jeden z nich už delší dobu pracuje na zcela nové hře s novým partnerem, což znamená, že nejde o další Quantum Break, které vzniklo díky partnerství s Microsoftem. To nám dává přinejmenším naději, že pokud se jedná o hru pro PC, nepůjde o exkluzivitu pro Windows Store, která je pro mnoho hráčů stále trnem v oku. A z dobrého důvodu. Také to značí, že si Remedy stále udržuje určitou nezávislost, takže především majitelé PS4 mohou začít doufat, že se i oni jednoho dne dočkají na své platformě něčeho od Remedy.

Druhý tým aktuálně zpracovává raný koncept, ze kterého by se jednou měla stát další hra od Remedy. Tvůrci ale dodávají, že se z minulosti poučili, že s odhalením svých her nemají příliš spěchat a že je lepší hru odhalit teprve ve chvíli, kdy je vážně připravená. Takže na letošní E3 ani na Gamescomu o nových projektech neuslyšíme.

Remedy navíc otevřeně přiznává, že ani jedna ze dvou chystaných her není nový Alan Wake. Ve studiu zkrátka pracují na něčem jiném, ale zároveň hledají možnost, jak vyprávět další příběhy spojené s Alanem Wakem prostřednictvím jiných médií.

Jinými slovy to vypadá, že Alan zkrátka na poli videoher skončil, ale jednou se můžeme dočkat pokračování jeho příběhu třeba ve formě filmu, seriálu, knihy nebo komiksu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama