Remedy připravuje svůj engine pro PS4
Novinka Remedy připravuje svůj engine pro PS4

Remedy připravuje svůj engine pro PS4

Michal Burian

Michal Burian

8

Nový projekt od tvůrců Alana Wakea a Quantum Break může vyjít na PlayStation 4.

Reklama

Na konci loňského roku se společnost Remedy v blogovém příspěvku pochlubila, že pracuje na novém projektu s pracovním označením P7. Podle dřívějších informací se má jednat o kooperativní titul v otevřeném světě. Fanoušci se ale nemusí bát, vývojáři stále budou klást důraz na příběh.

Na další detaily, včetně data vydání a platforem, si musíme ještě počkat. Je ale jisté, že P7 zasáhne více platforem. Remedy chce svou hru přinést většímu počtu hráčů. Tomu nasvědčuje i dnešní zpráva, že Remedy připravuje svůj engine Northlight pro PlayStation 4.

První hrou využívající Northlight engine byla akce Quantum Break. Ta vyšla s časovou exkluzivitou pro Xbox One a Windows 10. Poté se rozšířila i na Steam.

Finské studio Remedy bylo založeno již v roce 1995. O rok později vytvořili Death Rally pro MS-DOS a Windows. V roce 2001 se proslavili akcí Max Payne, o dva roky později pokračováním Max Payne 2: The Fall of Max Payne. V roce 2010 následoval akční psychologický thriller Alan Wake, v roce 2011 remake Deatch Rally. V roce 2012 spin-off Alan Wake's American Nightmare. Rok 2014 byl ve znamení iOS hry Agents of Storm a v předešlých 12 měsících zase Quantum Break.

V současné době Remedy pracují na P7 a Crossfire 2. První díl této hry je hodně populární v Asii, ročně vydělá přes miliardu amerických dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama