Remedy si očividně zaregistrovalo značku Alan Wake's Return
Alan Wake Novinka Remedy si očividně zaregistrovalo značku Alan Wake's Return

Remedy si očividně zaregistrovalo značku Alan Wake's Return

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Vypadá to, že by dlouho očekávané pokračování thrilleru Alan Wake mohlo mít stanovený název.

Reklama

Studio Remedy možná konečně začíná rozjíždět práce nebo alespoň přípravy vývoje pokračování Alana Wakea. Uživatel NeoGaf fóra si všiml, že se v databázi Evropské unie pro obchodní známky objevila položka s názvem Alan Wake's Return, přičemž vlastníkem značky je přirozeně Remedy Entertainment. V roce 2015 navíc došlo k zaregistrování webové stránky se stejným názvem.

Ihned se nabízí možnost, že už v Remedy připravují pokračování Alana Wakea a to pokračování se bude jmenovat Alan Wake's Return. Na první pohled zní tenhle název dost zvláštně, ale je v souladu s názvem Alan Wake's American Nightmare, pod nímž se skrýval spin-off vydaný v roce 2012.

Třeba ale nejde o plnohodnotný druhý díl. Třeba jde právě o další spin-off, který by fungoval jako předvoj druhého dílu.

Samozřejmě je ale možné i to, že Remedy se zaregistrováním obchodní známky a webu nemá nic společného a jde jen o nějaký podvod vytvořený třetí stranou, jak upozorňuje třeba server Gamespot.

Ten také poukazuje na zjevnou skutečnost, že i kdyby za vším skutečně stálo studio Remedy, stále to neznamená, že už je další hra se známým spisovatelem v hlavní roli ve vývoji a že ponese právě tenhle název. Může jít jen o jakási zadní vrátka pro případný budoucí vývoj.

Nicméně to, že se Remedy k Alanu Wakeovi dříve či později vrátí, je prakticky jisté. Kreativní ředitel studia Remedy už několikrát prohlásil, že se chce k Alanovi vrátit, až přijde správný čas, naposled se na téma Alana Wakea 2 vyjádřil loni v listopadu. Nezapomínejme ani na nedávný nábor zaměstnanců na vývoj nového AAA projektu, kterým by mohlo být právě Wakeovo další dobrodružství.

Načasování humbuku se zaregistrováním obchodní známky je ale poměrně příhodné. Minimálně s přihlédnutím na to, že vývoj Quantum Break, aktuálního projektu Remedy, který vyjde 5. dubna pro Xbox One a PC s Windows 10, před několik dny skončil a hra dosáhla Gold statusu. V tuto chvíli se tak všechny pracovní síly ve studiu nemusí věnovat jen Quantum Break a někdo si může odskočit třeba na další dovolenou k jezeru Cauldron.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama