Remedy údajně pracuje na hře Alan Wake 2
Alan Wake 2 Novinka Remedy údajně pracuje na hře Alan Wake 2

Remedy údajně pracuje na hře Alan Wake 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

10
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Informoval o tom novinář Jeff Grubb.

Reklama

Hra Alan Wake vyšla už před téměř 11 lety na Xboxu 360, přičemž o 2 roky později následoval PC port a spin-off s podtitulem American Nightmare, který už však nebyl ani zdaleka tak povedený. Od té doby fanoušci doufají v plnohodnotné pokračování a teď to vypadá, že se na něm skutečně pracuje.

Novinář Jeff Grubb v nejnovější epizodě The Game Mess Show prohlásil, že podle jeho informací studio Remedy momentálně dělá právě na hře Alan Wake 2. Z toho, co již Remedy loni odhalilo, můžeme rozklíčovat, který z projektů to je. Finská společnost totiž nyní pracuje na příběhové části CrossFireX, vlastní multiplayer hře s označením Vanguard a poté dvou projektech, které budou vydávat Epic Games. Má jít o jeden větší a jeden menší, přičemž oba se mají odehrávat ve stejném světě – Remedy Connected Universe, do kterého spadá Alan Wake a Control. Dávalo by tak smysl, kdyby ten větší ze dvou projektů bylo skutečně plnohodnotné pokračování příběhu známého spisovatele. Ostatně poslední DLC pro hru Control se věnovalo právě jemu.

Podle Jeffa Grubba oslovilo Remedy hned několik vydavatelů, ale finští vývojáři prakticky bez rozmyslů kývli na nabídku Epic Games, která se jevila jako jasně nejvýhodnější. Ještě aby ne, už z dřívějška víme, že má Epic zaplatit kompletně všechny náklady na vývoj hry (včetně lokalizace či marketingu), takže se vývojáři vůbec nemusí starat o to, jestli se bude dobře prodávat. Epic si pak pochopitelě vezme všechno zpátky z prodejů a případný výdělek si rozdělí s vývojáři 50/50.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama