Remedy začíná experimentovat s multiplayerem
Control Novinka Remedy začíná experimentovat s multiplayerem

Remedy začíná experimentovat s multiplayerem

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Budoucí projekt(y) od Remedy se pochlubí kooperativním multiplayerem, který bude stále zaměřený na vyprávění příběhu.

Reklama

Finské studio Remedy, které je podepsané pod hrami jako Max Payne, Alan Wake nebo Quantum Break, v současné době pracuje na dvou projektech. Na singleplayerovém příběhovém režimu pro korejskou střílečku Crossfire 2 a na zatím nepřiblíženém titulu. Navíc stále pracuje na proprietárním enginu Northlight, který pohání Quantum Break, a jeho nástrojích.

V Remedy přitom začínají formovat Northlight tak, aby do budoucna dovolil vytvoření kooperativního multiplayeru. Finští tvůrci se stále chtějí zaměřovat na to, co podle svých slov umí nejlépe, tedy na vzrušující příběhy, výrazné postavy, uvěřitelné prostředí a filmovou akci. Do budoucna by ale byli rádi, aby si tohle všechno hráči užívali nejen o samotě, ale i v kooperaci.

Lidé z Remedy zkrátka tvrdí, že se stále budou snažit vyprávět co nejlepší příběhy, ale chtějí, aby ty příběhy hráči sdíleli a zlepšovali prostřednictvím vzájemné kooperace. A chtějí toho dosáhnout postupným vylepšováním enginu Northlight během vývoje několika budoucích projektů.

Z toho vyplývá, že jeden či více budoucích titulů od Remedy zahrnou kooperativní multiplayer, ale jeho implementace zabere nějaký čas. Je otázka, jestli se multiplayerem pochlubí ten zatím neoznámený projekt. Hádám, že to záleží na tom, jak dlouho bude trvat jeho dokončení. Spíš bych ale počítal s tím, že kooperativní online hraní v titulech od Remedy bude záležitostí vzdálenějších časů a titulů, které zatím neexistují ani ve fázi konceptu.

Není to však poprvé, co v Remedy koketují s myšlenkou kooperativního multiplayeru. Ten měl původně nabídnout už spin-off Alana Wakea s podtitulem American Nightmare, postupem času ale z tohoto plánu sešlo, a tak byla i American Nightmare výhradně singleplayerovou záležitostí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama