Resident Evil 2, 3 a 7 obdrží next-gen upgrade
Resident Evil 2 Remake Novinka Resident Evil 2, 3 a 7 obdrží next-gen upgrade

Resident Evil 2, 3 a 7 obdrží next-gen upgrade

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Lepší grafiku si užijí hráči na nových konzolích i PC.

Reklama

Zatímco stále čekáme na nové informace ohledně DLC pro Resident Evil Village, Capcom si pro nás přichystal menší překvapení. Japonská společnost totiž oznámila, že rovnou tři hry ze série Resident Evil dostanou next-gen upgrade.

Konkrétně se jedná o tituly Resident Evil 2 (Remake), Resident Evil 3 (Remake) a Resident Evil 7, které původně vyšly kromě PC na konzole PlayStation 4 a Xbox One. Už tehdy ale měly odemknutý framerate, takže v rámci zpětné kompatibility na nových konzolích všechny hry bez problémů dosahují 60 FPS. Next-gen upgrade by měl tedy přinést především vizuální vylepšení, což ostatně Capcom zmiňuje v samotném oznámení.

Další detaily doplnil insider Dusk Golem, který tvrdí, že hry budou aktualizovány na novější verzi RE Enginu, díky čemuž se dočkáme lepšího nasvícení, detailnějších textur, podpory 3D audia a ray tracingu či 120 FPS. Výrazně mají být zkráceny loadingy. Uvidíme, co Capcom vykouzlí, ale Resident Evil Village na PS5 dokonce žádné načítací obrazovky nemá. Možná se tedy povede něco podobného i u starších her. A když už jsme u PlayStationu 5, hráči na této konzoli se prý mohou těšit také na podporu funkcí ovladače DualSense, tedy haptickou odezvu a adaptivní triggery.

Vraťme se ale k oficiálním informacím. Pozitivní zpráva rozhodně je, že majitelé původních verzí budou moct upgradovat zcela zdarma. A to platí také pro hráče na PC, kde se dočkáme stejných vylepšení skrz patch.

Next-gen upgrade má dorazit během letošního roku, ale vývojáři zatím neupřesnili, kdy přesně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama