Resident Evil 2 Remake se stal nejprodávanějším dílem celé série
Resident Evil 2 Remake Novinka Resident Evil 2 Remake se stal nejprodávanějším dílem celé série

Resident Evil 2 Remake se stal nejprodávanějším dílem celé série

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Neoficiálně si však pozici stále drží Resident Evil 5.

Reklama

Společnost Capcom dnes aktualizovala seznam svých tzv. platinových titulů, tedy her, které překročily hranici 1 milionu prodaných kopií.

Asi nejzajímavějším zjištěním z nového žebříčku je fakt, že remake Resident Evilu 2 z roku 2019 už se dostal na 12,6 prodaných kusů. Překonal tak o dva roky dříve vydaný a dosud nejprodávanější sedmý díl, který je momentálně u čísla 12,4 milionů.

Oficiálně je tak z remaku dvojky nový neprodávanější díl celé série, nutno ale dodat, že si toto místo teoreticky stále drží Resident Evil 5. Pokud totiž dáme dohromady všechna vydání této hry (a ne pouze to původní, jako to dělá Capcom), vyjde nám číslo 13,9 milionů. Je však velmi pravděpodobné, že Resident Evil 2 Remake brzy překoná i tuto metu a pozici nejprodávanějšího dílu série mu už nikdo nebude moct upřít.

Do budoucna každopádně bude mít hra silného konkurenta. Jak už jsme informovali dříve, Resident Evil 4 Remake je momentálně prakticky (opět do toho trochu hází vidle pátý díl) nejrychleji prodávaný díl série a rozhodně má ambice překonat v hrubých číslech i remake dvojky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama