Resident Evil 4 Remake dostane bezplatný VR režim
Resident Evil 4 Remake Novinka Resident Evil 4 Remake dostane bezplatný VR režim

Resident Evil 4 Remake dostane bezplatný VR režim

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4

Vývoj ale teprve začal, vydání je zřejmě daleko.

Reklama

Právě dnes vychází nový headset pro virtuální realitu – PlayStation VR2. Spolu s ním byl vydán také VR režim pro hru Resident Evil Vilage. Není to ostatně poprvé, co se Capcom pustil do světa virtuální reality, už Resident Evil 7 byl plně hratelný na prvním headsetu PS VR. A jak to vypadá, opouštět ho japonská společnost rozhodně nehodlá. Na Twitteru totiž oznámila zásadní zprávu.

V Capcomu vzniká VR režim pro remake Resident Evilu 4, jehož vydání se pomalu blíží. Podrobnosti ale bohužel neznáme, v tweetu stojí pouze to, že vývoj teprve začal, takže si na výsledek asi nějakou dobu počkáme. Japonský účet Capcomu doplnil, že půjde o bezplatné DLC pro PS VR2 (majitelé jiných headsetů zřejmě mají opět smůlu). Nevíme zatím ani to, jestli bude ve VR hratelná celá hra, nebo půjde o nějaký speciální mód.

Zpráva mimochodem působí o to zvláštněji, když jsme se určitého závazku k VR obsahu dočkali už při oznámení samotné hry v červnu 2022. V traileru vyloženě padlo, že obsah pro PS VR2 už je vývoji. Šlo o nějaký jiný projekt, který byl mezitím zrušen? Nabízí se totiž možnost, že vývojáři původně skutečně plánovali speciální mód pro VR, ale nakonec se do virtuální reality rozhodli převést celou hru. Přesnou odpověď každopádně neznáme a můžeme zatím pouze spekulovat. Nezbývá než čekat na další informace.

Asi se sluší dodat, že RE4 už jednu VR verzi má. Jde nicméně o konverzi původní hry z roku 2005 a je k dispozici exkluzivně pro headset Meta Quest 2.

Resident Evil 4 Remake jako takový vyjde 24. března. Míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama