Resident Evil 4 Remake má být strašidelnější a více se zaměří na vedlejší postavy
Resident Evil 4 Remake Novinka Resident Evil 4 Remake má být strašidelnější a více se zaměří na vedlejší postavy

Resident Evil 4 Remake má být strašidelnější a více se zaměří na vedlejší postavy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Hra by mohla být oznámena už velmi brzy.

Reklama

Že vzniká Resident Evil 4 Remake, o tom už snad nikdo nepochybuje. Přestože titul stále nebyl oficiálně oznámen, už víc než rok se o něm dozvídáme skrz informace důvěryhodných insiderů či magazínů. Ani včerejšek nebyl výjimkou. S novou zprávou totiž přišel Imran Khan v článku pro magazín Fanbyte.

Nejprve rekapituluje to, co už víme z dřívějška. Hru mělo vyvíjet studio M-Two, které má na kontě remake třetího dílu, jenže kvůli jeho špatnému přijetí se Capcom rozhodl, že si vezme projekt na starost jeho interní tým, jenž se skládá především z vývojářů, kteří pracovali na remaku dvojky. Z M-Two se stalo pouze podpůrné studio, ale Capcom údajně stále využívá i věci, které už udělali před změnou vedení.

Mimochodem, Khan informuje o tom, že projekt jako takový Capcom zahájil i kvůli tomu, aby přilákal původního tvůrce hry (a vůbec celé série Resident Evil) Šindži Mikamiho. Ten však nabídku odmítl, protože se chtěl dál věnovat svému studiu Tango Gameworks.

Zpátky k samotné hře. Vývojáři se prý rozhodli poměrně změnit samotné zasazení. Leon Kennedy a španělská vesnice sice zůstávají, ale velká část remaku se má odehrávat v noci, na rozdíl od původní hry, kde Leon přijížděl do vesnice ve dne. Capcom totiž chce, aby byla hra strašidelnější, přičemž se inspiruje původními koncepty pro RE4, dnes známé jako "Resident Evil 3.5". Asi nejznámější je verze, kterou přikládám níže. Zachycuje Leona, který pobíhá po hradu, zatímco ho honí různí duchové a další přízraky. Kromě toho se plánují změny v příběhu, vedlejší postavy mají dostat více prostoru.

A když už mluvíme o vedlejších postavách, vývojáři se chtějí zaměřit především na agentku Adu Wong, která dostala už v původní hře rozšíření Separate Ways, jež odhaluje, co Ada po celou dobu dělala. M-Two ho chce údajně spojit s přídavkem Assignment: Ada (minikampaň ve verzi pro GameCube) a udělat z této dějové linky plnohodnotnější zážitek. Zatím se však neví, jestli půjde o DLC, nebo tuto část vývojáři zakomponují do hlavní hry.

Co se týče dřívějšího úniku ohledně vzhledu Alberta Weskera, ten podle magazínu Fanbyte není pravdivý, respektive nepochází z remaku čtyřky. Jeho zdrojem měl být úplně jiný projekt, který je už údajně zrušený.

A kdy se tedy Resident Evilu 4 dočkáme? Vydání zřejmě stále míří na rok 2023, oznámení by prý ale mohlo přijít už na začátku roku 2022, což je... teď. Takže možná už nás skutečně od oficiálního potvrzení dělí pouhé týdny či nižší jednotky měsíců. Khan však dodává, že Capcom může oznámení pozdržet a nic není jisté.

Přesto by rozhodně dávalo smysl, kdyby v nejbližší době Capcom uspořádal další Resident Evil Showcase, které loni byly hned dvě. Japonská společnost kromě remaku čtyřky stále pracuje na DLC pro Resident Evil Village a dozvědět bychom se mohli také nové informace o Re:Verse či hraném seriálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama