Resident Evil 4 Remake Novinka Resident Evil 4 Remake má být věrnější než předělávka druhého dílu

Resident Evil 4 Remake má být věrnější než předělávka druhého dílu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4

Magazín Game Informer přináší další informace i záběry z hraní.

Reklama

Remake čtvrtého Resident Evilu se pomalu blíží. Kolem hry je v poslední době až podezřelé ticho, ale to se teď změnilo. Redaktoři magazínu Game Informer už si mohli část hry vyzkoušet a přinesli velmi obsáhlý článek s novými informacemi (nové info shrnul například insider Dusk Golem). V krátkém videu se mihlo také několik nových gameplay záběrů a ven se dostaly i nové screenshoty. Další záběry by měly dorazit ještě v průběhu týdne.

Hra by měla být originálu poměrně věrná, víc než například populární remake druhého dílu. Zatím to vypadá, že se v ní nachází prakticky všechny ikonické pasáže, ale zároveň i obsah navíc. Těšit se máme například na alternativní cesty, kterými se budeme moct vydat dál, nebo také na vedlejší úkoly. Vrátí se samozřejmě všechny původní postavy a některé by měly dostat víc prostoru, jako například Salazar, jehož příběhové pozadí má být mnohem bohatší.

Vrátit se mají také všechny zbraně, ale do arzenálu nově přibude kuše. Souboje jsou prý náročnější, nepřátele jsou totiž agresivnější, ale také celkově chytřejší. Typů nepřátel navíc přibylo, byť Capcom zatím nezachází do detailů. Bossové jsou ve hře všichni, ale někteří si prošli výraznější změnou. Leon u sebe může nést několik nožů, které se postupně opotřebují. Jsou poměrně účinné, můžeme pomocí nich například dorazit nepřítele na zemi, nebo bodnout takového, který zrovna unáší Ashley.

Tu mimochodem budeme ovládat pomocí R3 na gamepadu. V remaku si však umí víc poradit sama a může být i nápomocná. Bude s Leonem i v soubojích, na rozdíl od originálu se nemůže schovat do bezpečí. Nakonec ještě příjemná informace, že ve hře nebudou quick time eventy, to je ale věc, kterou už jsme nějakou dobu věděli.

Resident Evil 4 Remake vyjde 24. března. Míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama