Resident Evil 4 Remake nevynechá žádnou z hlavních lokací
Resident Evil 4 Remake Novinka Resident Evil 4 Remake nevynechá žádnou z hlavních lokací

Resident Evil 4 Remake nevynechá žádnou z hlavních lokací

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4

Vývoj je téměř u konce a už brzy bychom se mohli dozvědět další novinky.

Reklama

Loni v červnu jsme se dočkali oznámení remaku čtvrtého dílu série Resident Evil, o němž se poměrně dlouho spekulovalo. Capcom už ze hry ukázal solidní porci záběrů, nicméně zatím se zaměřil pouze na vesnici a hrad, což fanoušky trochu znejistilo. V marketingových materiálech úplně chyběla poslední velká lokace – ostrov, někteří hráči tak začali spekulovat, že ho vývojáři ze hry úplně vyškrtli. Jak jsme se ale nyní dozvěděli, není to pravda. Autoři o této lokaci poprvé oficiálně promluvili v rozhovoru pro magazín Edge, informoval o tom insider Dusk Golem.

Tým měl nejprve vytvořit všechny tři části samostatně, a jakmile byly všechny dokončeny, vývojáři si znovu lokace projeli a prováděli změny. Právě ostrov vývojáři výslovně zmiňují a tvrdí, že se tentokrát máme těšit na "něco víc" než v originále. Nutno říct, že tato finální lokace RE4 není příliš oblíbená, především kvůli příliš akčnímu pojetí. Nebylo by tedy překvapující, kdyby byla v remaku nějak výrazně přepracována.

Vývoj je každopádně téměř u konce, prozradil to producent Jošiaki Hirabajaši v rozhovoru pro japonský časopis Famitsu, informoval o tom například magazín Xfire. Vypadá to tedy, že by hra měla bez problémů vyjít v plánovaný termín.

To zároveň znamená, že už brzy by se měl naplno rozjet marketing. Myslí si to i již zmiňovaný Dusk Golem, podle jehož informací se v prosinci uskutečnila akce pro novináře. Jsme tedy nejspíš velmi blízko preview a novému traileru. Není vůbec vyloučeno, že Capcom uspořádá ještě jednu RE Showcase. Stále ostatně nevíme například to, jaký obsah je určen pro PS VR2.

Resident Evil 4 Remake vychází 24. března 2023. Míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama