Resident Evil 4 Remake zřejmě nakonec vyjde i na Xbox One
Resident Evil 4 Remake Novinka Resident Evil 4 Remake zřejmě nakonec vyjde i na Xbox One

Resident Evil 4 Remake zřejmě nakonec vyjde i na Xbox One

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Pro konzole minulé generace se hra údajně plánovala už od začátku.

Reklama

Dlouho vyhlížený remake čtvrtého Resident Evilu byl konečně oznámen v červnu na akci State of Play. Tehdy jsme se však dočkali pouze potvrzení, že hra vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S, nikoli na minulou generaci konzolí. Už to tedy začínalo vypadat, že se dočkáme prvního dílu RE čistě pro aktuální konzole, ale nakonec tomu tak není. Na Tokyo Game Show jsme se dozvěděli, že hra míří také na PlayStation 4. Poněkud zvláštní ovšem bylo, že nebyl zmíněn konkurenční Xbox One. Hráči si tak začali klást otázku, jestli v tomto ohledu nejde o jakousi formu exkluzivity.

Nakonec to vypadá, že šlo zkrátka jen o trochu zvláštní oznámení a i na XONE se titul podívá. Naznačuje to alespoň Amazon, kde byste už hru našli ve verzi pro obě generace Xboxu. Zajímavé je, že podle insidera Dusk Golema byl RE4 Remake plánován na staré konzole už od začátku, jenom si Capcom zvolil verze oznámit postupně. Není to však zdaleka poprvé, co se vývojáři rozhodli vytvořit také verzi pro PS4 a XONE, ačkoli původně nic takového neoznámili. Jako příklad můžeme uvést další survival horor – The Callisto Protocol.

O remaku čtvrtého Resident Evilu se dozvíme víc na RE Showcase, která proběhne někdy v říjnu. Hra jako taková vyjde 25. března 2023.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama