Resident Evil 6 oficiálně oznámen
Resident Evil 6 Novinka Resident Evil 6 oficiálně oznámen

Resident Evil 6 oficiálně oznámen

Michal Burian

Michal Burian

27

Capcom oficiálně oznámil Resident Evil 6, i pro PC! <strong>+ trailer</strong>.

Reklama

Den, na který mnoho hráčů čekalo, konečně nadešel. Společnost Capcom oficiálně oznámila Resident Evil 6. Survival horor vyjde 20. listopadu letošního roku pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360. PC verze bude následovat později.

Vývoje se chopil producent Hiroyuki Kobayashi, v minulosti pracoval na Resident Evil 4. Hra obsáhne singleplayer i kooperaci.

Podle Capcomu se příběh bude odehrávat 10 let po incidentu v Raccoon City, kdy se prezident Spojených států rozhodl odhalit pravdu, jaké následky způsobuje tajemný virus. Leon S. Kennedy přežil hrůzy v Raccoon City a musí čelit nejtěžšímu rozhodnutí v životě - musí namířit zbraň proti svému příteli, prezidentovi Spojených států, jenž byl nakažen virem. Ve stejnou dobu Chris Redfield z bezpečností služby se musí poprat s biometrickým útokem v Číně. Žádné místo na zemi není bezpečné, populaci po celém světě spojují obavy, že není naděje.

Resident Evil 6 se bude odehrávat mj. v Číně deset let po událostech, kterými jsme byli svědky ve druhém díle. Potvrzenými hratelnými postavami prozatím je Chris Redfield a Leon Kennedy.

Chris Redfield a Leon Kennedy nebudou ve hře sami. Chris a Leon budou mít po boku dosud nespecifikované partnery či partnerky. Oba dva však budou mít samostatný příběh, jenž se nakonec protkne.

V kůži Leona S. Kennedyho byste měli prý prožívat nefalšovaný horor, zatímco za Chrise Redfielda si pořádně zastřílíte.

Další hratelnou postavou by měl být Ada Wong (Capcom to oficiálně nepotvrdil), i když ne hned na začátku. Zdá se, že za Adu budeme hrát, jakmile dokončíme příběh Chrise a Leona. Šlo by tedy o třetí příběh s novou postavou. Každý ze tří příběhů by měl být samostatný a hráč ho bude moci začít hrát, až dokončí příběh předešlé postavy.

Resident Evil 6 by se měl odehrávat po celém světě, včetně Číny. Vývoj má na starost stejný japonský tým jako starší díly. Tvůrci se snaží najít zlatou střední cestu mezi čtvrtým a pátým dílem, tedy mezi hororem a akcí.

"Resident Evil 6 představuje obrovský krok vpřed ve vývoji série," řekl Katsuhiko Ichi, vedoucí vývoje a globálního marketingu v Capcomu.

"Tvůrčí celek, který vede Hiroyuki Kobayashi, neúnavně pracuje, aby hráčům dodal nejpůsobivější Resident Evil titul z hlediska rozsahu a výrobního hodnocení. My všichni jsme z něj neskutečně nadšeni a nemůžete se dočkat, až vám o něm prozradíme více detailů."

Pro úplnost dodejme, že Resident Evil 5 je jednou z nejlépe hodnoceních her, které vyšly v roce 2009. I přes kontroverzní prvky v co-op prodal přes pět milionů kopií po celém světě, což z něj udělalo nejprodávanější díl série Resident Evil.

Nezapomeňte se níže podívat na první trailer, jenž nabízí záběry z hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama