Resident Evil 7 už brzy obdrží verzi pro iPhone a Mac
Resident Evil 2 Remake Novinka Resident Evil 7 už brzy obdrží verzi pro iPhone a Mac

Resident Evil 7 už brzy obdrží verzi pro iPhone a Mac

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Apple Mac

Chystá se také port remaku druhého dílu.

Reklama

Společnost Apple loni při představení nových mobilních zařízení iPhone oznámila také iniciativu dostat AAA PC/konzolové hry právě na mobilní platformy. Zatím exkluzivně na iPhone 15 Pro, který má jako jediný nejnovější čip A17 Pro. Jednou z prvních firem, jež se do portování pustila, byl Capcom, který ještě loni stihl vydat mobilní verze Resident Evil Village a remaku Resident Evil 4, který se dočkal podrobného rozboru Digital Foundry. Nyní japonští vývojáři oznámili, že chystají další konverze.

Už brzy se tak hráči na iPhonech 15 Pro mohou těšit na Resident Evil 7 z roku 2017, který dorazí už 2. července. Kromě mobilů míří také na iPady a Macy s čipem M1 či novějším. To ale není všechno, Capcom rovnou oznámil také vývoj portu remaku Resident Evil 2 z roku 2019, jenž míří na stejné platformy, datum vydání ale zatím neznáme.

Uvidíme, jak konverze dopadnou. V obou případech už jde o starší kousky, které původně vyšly pouze na minulou generaci konzolí, takže by porty mohly být lepší, než tomu bylo u RE4 a RE8. Ty jsou sice hratelné, ale bez problémů se rozhodně neobešly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama