Resident Evil Village je nejrychleji prodávaným dílem série
Resident Evil Novinka Resident Evil Village je nejrychleji prodávaným dílem série

Resident Evil Village je nejrychleji prodávaným dílem série

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Capcom v tomto fiskálním roce plánuje vydat několik zásadních titulů.

Reklama

Japonská společnost Capcom zrekapitulovala fiskální rok, který skončil 31. března. Firmě se opět dařilo a dosáhla vyššího zisku než o rok dříve, což je samozřejmě dobrá zpráva pro všechny investory. Capcom navíc očekává růst i v dalším roce.

Kromě toho jsme se však dočkali i pár zajímavých informací ohledně samotných her. Dozvěděli jsme se, že Resident Evil Village prodal k 31. březnu už 6,1 milionů kopií a jde tak o nejrychleji prodávanou hru v sérii, takového vysokého čísla dosáhla ani ne za rok. Celá série už má na kontě 125 milionů prodaných kopií a jde o nejúspěšnější značku Capcomu. Na druhém místě je Monster Hunter, následovaný Street Fighterem.

Zdroj: Capcom
Zdroj: Capcom

Vyhlídky na následující finanční období vypadají hodně pěkně, protože Capcom plánuje prakticky rekordní množství titulů, konkrétně 45 tzv. SKUs (počítá se jedno vydání za platformu, takže samotných her je samozřejmě méně). Jediným jmenovaným je rozšíření pro Monster Hunter Rise, jež nese název Sunbreak, ale Capcom slibuje i vydání "několika velkých nových titulů".

Téměř s jistotou nás čeká DLC pro Resident Evil Village, které zřejmě bude zdarma, ale žádné nové informace o něm zatím bohužel nemáme. Oznámeny jsou také next-gen upgrady pro Resident Evil 2 (Remake), Resident Evil 3 (Remake) a Resident Evil 7. Dále víme o titulech Exoprimal, Pragmata a Street Fighter 6, ale je velmi nepravděpodobné, že všechny stihnou vyjít do konce března 2023. Nejblíž je pravděpodobně Exoprimal.

Zdroj: Capcom
Zdroj: Capcom

Stále tedy zbývá několik titulů, o kterých zatím nevíme, ale Capcom je chce vydat ještě během fiskálního roku 2023. Adeptů je hned několik, už dlouho se spekuluje o novém Resident Evilu pro Switch a remaku čtvrtého dílu (ačkoli ten vyjde zřejmě později). Podle dřívějšího úniku by měl být v přípravách také nový díl Ace Attorney či Dragon's Dogma 2. Ale kdo ví, třeba si pro nás Capcom přichystá nějaké úplné překvapení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama