Retro: Obrátka před vydáním Call of Duty: Black Ops - psáno 23.4.2009
Blogy čtenářů Článek Retro: Obrátka před vydáním Call of Duty: Black Ops - psáno 23.4.2009

Retro: Obrátka před vydáním Call of Duty: Black Ops - psáno 23.4.2009

Dan Danda

Dan Danda

Chtěli byste si vyzkoušet život vojáka v moderní válce? Stát proti těm, kteří drží v ruce místo třmenů koní jaderné zbraně a jediným stisknutím by…

Reklama

Chtěli byste si vyzkoušet život vojáka v moderní válce? Stát proti těm, kteří drží v ruce místo třmenů koní jaderné zbraně a jediným stisknutím by smetl celou slavnou Českou Republiku i se sousedy? Ponořte se tedy hlouběji do své židle, zapomeňte na realitu a nechte se unést CoD 4!

Že by konečně ve vývojářích trochu hrklo a oni začali vydávat znovu kvalitní tituly na PC. Rok 2008 se nesl ve znamení konzolí PS2, PS3, Xbox, PSP a mnohých dalších. My, uživatelé PC, jsme byli až na konci dlouhé řady na oběd. Ale teď si ho konečně můžeme začít vychutnávat. A kluci z Infinity Ward ve spojení s šéfkuchařem Activision vaří opravdu skvěle.

 

 

 

Většinu času strávíte ve virtuální světě, i když mise hluboko v Evropě vás také neminou. Vašim základním cílem bude: Ničit! Všechno, vlastně cokoliv až na vaše přátelé. Po ničení přichází čas uvažování – proč ničíte? A proč ne? Chceme snad zachránit svět před teroristi s nuklérními zbraněmi, kteří se už jen chystají nasadit děťátku atomovou čepičku. Hra má dvě příběhové linie, ve kterých postupně získáte tvář  Paula Jacksona z USMC a MacTavishe z britských SAS. O tom, že hra vás připoutá ke křeslu už snad ani nemusím mluvit!

Nejdříve se nezdáte být nějak výjmečně opředeni kouzli matky přírody. To zjistíte až v pořádných bojích, kde zabíjíte kolem sebe hlava nehlava a stejně se na vás nepřátelé hrnou ze všech stran. Kdybyste na tudle sebranku zůstali sami, dával bych vám tak 10 vteřin, než se projeví pud sebezáchovy a vy vemete nohy na ramena a poběžíte pryč. Jedině sebevrazy by zůstavaly sami na tomhle místě!

Začínáte, jako každou akční hru, ve výcvikovém středisku. Naučíte se zde vše od chození po házení granátem. Do první mise jste nastrčeni, vlastně spíše vystrčeni z helikoptéry rovnou na potápějící loď, která se samozřejmě za chvíli zatopí. Vy sotva popadáte dech, a musíte přeběhnout zpět celou loď plnou mrtvých těl až k helikoptéře. Dech. Byl tak realistický až sem se opravdu bál, že to moje srdce nevydrží a roztrhne se na tisíc kousíčků, které bych už asi dohromady neslepil. Flash neboli oslepující granáty. Další skvělé zpracování. Nejenže máte bílou obrazovku, ale dokonce vám hučí v uších. S dobrými sluchátky je to neopakovatelný zážitek.  Ostatní mise probíhají buď formou jdi a zabíjej, některé v helikoptéře nebo na korbě auta.

Létající granáty a kulky kolem vaší hlavy je úplně normální věc. Pokud se někde zaseknete, vězte že vás granáty nepřítel dorazí. G36C, M4 carbine, MP44, W1200, MP5, ... Prostě s různorodostí zbraní určitě problém nebude.

CoD 4 úplně srší skvělou zábavou. Kvalitní příběh a zpracování je základem každé dobré hry. Zatím tato hra obsazuje nejvyšší příčky „hitparád“ herních webů. Uvidíme, jestli bude muset ať chtě nebo nechtě odevzdat vládařské žezlo nastupující generaci. Nejlepší by bylo asi pokračovat a nechat dědid blížící se CoD 5. No uvidíme!

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama