Returnal Novinka Returnal dostal foto mód a možnost přerušit hru

Returnal dostal foto mód a možnost přerušit hru

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 5

Verze 2.0 přináší dlouho očekávanou funkci.

Reklama

Rogue-lite akční titul Returnal překvapil mnohé hráče. Některé v tom špatném slova smyslu, ale většinu v tom dobrém. Netradiční kombinace 3rd person akce s žánrem, který vídáme spíš u indie her, zaujal nejen kritiky, ale také širokou věřejnost. Od nás tato PS5 exkluzivita obdržela v recenzi krásných 9 bodů z 10, přičemž jediná velká výtka spočívala v systému ukládání, respektive v jeho absenci. Pokud jste chtěli hru přerušit uprostřed rozjetého runu, nezbyla vám jiná možnost, než dát konzoli do režimu spánku, což ale není zrovna ideální řešení, protože vám to například znemožňuje hrát jiné hry. Vývojáři si samozřejmě požadavku na potenciální save systém všimli, dlouho ale mlžili ohledně toho, jestli do hry přibude, nebo ne. S definitivní odpovědí přišli až nyní, a ta zní ano.

Právě dnes totiž vyšel update na verzi 2.0, který přidává dvě poměrně velké funkce. Tou první je právě možnost uložení, respektive tzv. "suspend" (pozastavení), jak to nazývají vývojáři z finského studia Housemarque. Nejde totiž o klasický save. Pokud během runu zvolíte možnost suspend, hra uloží pozici a vypne se. Při opětovném spuštění vás vrátí na místo, kde jste skončili, ale uložená pozice se vymaže. Musíte samozřejmě počítat, že jsou zde určitá místa, kde funkce použít nelze, například souboje s bossy nebo cutscény.

Druhou novinkou je pak klasický foto mód. Ten budete moct využívat při celém průchodu planetou Atropos, kromě first-person pasáží. Stačí jednoduše přejít do menu, mód zapnout a už si můžete hrát s kamerou, kontrastem, saturací, filtry a mnoha dalšími nastaveními, která určitě moc dobře znáte z jiných her.

Verze 2.0 je k dispozici už nyní, update má necelých 11 GB. Pokud Returnal ještě nemáte, můžete si hru zakoupit v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama