Režisér Apex Legends a Titanfall odchází z Respawnu
Apex Legends Novinka Režisér Apex Legends a Titanfall odchází z Respawnu

Režisér Apex Legends a Titanfall odchází z Respawnu

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vystřídá ho jeho dlouholetý spolupracovník.

Reklama

Režisér hry Apex Legends, Chad Grenier, oficiálně opustil společnost Respawn Entertainment, kterou pomáhal v roce 2010 založit. Po více než deseti letech práce ve společnosti, kdy pomáhal určovat podobu toho, jak bude vypadat například populární Apex Legends, odchází. Jeho místo zaujme Steven Ferreira, který byl doposud Greinerovou pravou rukou.

Chad Grenier zanechal na webových stránkách hry Apex Legends vzkaz fanouškům, ve kterém se loučí s týmem i s fanouškovskou základnou hry. Ačkoli se ke konkrétním okolnostem svého odchodu vyjadřuje poměrně mlhavě, tak píše, že vývojáři, kteří na Apex Legends stále pracují, budou schopni uspět i v jeho nepřítomnosti.

Chad Grenier byl sice režisérem Apex Legends jen několik let (od polovinu roku 2019), ale během svého působení ve společnosti Respawn Entertainment pomohl například vytvořit svět Titanfallu. Ve svém tweetu přeje všem ve společnosti Respawn vše nejlepší a v dopise na rozloučenou uvádí, že zkušenosti z Respawn Entertainment se bude snažit předávat dál. V žádném bodě se však nezmiňuje o tom, kam plánuje po odchodu ze společnosti odejít.

I přes svůj odchod svým, teď už bývalým, kolegům věří:

Apex Legends je ve skvělých rukou a mám pocit, že mohu odejít s vědomím, že o tuto hru a komunitu bude i nadále skvěle postaráno. Máme rozpracovaný obsah na roky dopředu a nedokážu si představit nikoho lepšího než Stevena Ferreira, který převezme dohled nad hrou a postará se o to, aby se vše povedlo. Steven se krátce po spuštění v červnu 2019 připojil k týmu Apex Legends jako vedoucí pracovník, kde vedl polovinu týmu a v druhé polovině sloužil jako moje pravá ruka. Ve společnosti Respawn jsme vždy věřili, že nové vedení a noví členové týmu znamenají nové nápady, novou energii a nové inovace. Toto tvrzení by nemohlo být přesnějším popisem Stevenova mnohaletého přínosu.

Apex Legends je nyní k dispozici pro PC, PS4, PS5, Switch a Xbox One a Xbox Series X/S. Momentálně v něm probíhá 11. sezóna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama