Režisér Final Fantasy XV promluvil o DLC a herní struktuře.
Final Fantasy XV Novinka Režisér Final Fantasy XV promluvil o DLC a herní struktuře.

Režisér Final Fantasy XV promluvil o DLC a herní struktuře.

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Pro mobilní zařízení pak vyjde in-game Final Fantasy XV hra Justice Monsters Five.

Reklama

V novém rozhovoru pro Famitsu potvrdil režisér Hajime Tabata nové podrobnosti o připravovaných DLC pro RPG Final Fantasy XV.

Hned v úvodu Tabata řekl, že je v současné době připraveno šest stahovatelných add-onů, které budou součástí Season Passu pro Final Fantasy XV, ale nebude to všechen stahovatelný obsah pro hru.

"Není to úplně všechno," řekl Tabata. "To je jen to, co jsme dnes oznámili [šest DLC pro Season Pass]. Je to něco, co jsme se už rozhodli určitě vytvořit."

Famitsu navázalo s dotazem, zda bude každý další nový obsah ke stažení vyžadovat dodatečnou investici a to i mimo Season Pass. Tabata odpověděl: "Pokud se rozhodneme vytvořit další stahovatelný obsah, který nebude součástí Season Passu, který se již v současné době prodává, pak to bude přesně tento případ. I když zrovna teď ještě není úplně jasné, o co konkrétně půjde."

Další dotaz směřoval na plány ohledně kostýmových stahovatelných přídavků. "Samozřejmě že budou," odpověděl Tabata. "Ale nejen kostýmy, plánujeme také navýšení množství receptů pro vaření. Ale právě teď je naší nejvyšší prioritou vybalancování hlavní hry. Až s tímhle budeme hotovi, můžeme se rychle dostat až ke tvorbě stahovatelného obsahu a dalšího obsahu pro VR. A mimochodem, VR přídavky budou odlišné od stahovatelného obsahu Episode, které byly oznámen ve stejnou dobu jako Season Pass."

Tabata měl konkrétně na mysli add-on Episode Prompto, který je součástí Season Passu. Ten se totiž bude lišit od toho, co moli vyzkoušet návštěvníci v PlayStation VR demu, prezentovaném na veletrhu E3. Zde jste totiž začínali hru za Prompta.

Nakonec Tabata také trochu promluvil o struktuře hry. "Pro Final Fantasy XV jsme vytvořili herní strukturu, ve které se budou spojovat se části v plně otevřeném světě s lineárními částmi," řekl Tabata. "První polovina je kontinuální otevřený svět, ale druhá polovina hry již plně podléhá příběhu a postupuje se vpřed lineárně. Tím je v celé hře vytvořeno určité napětí, aby nebyl otevřený svět únavný. A taky díky tomu můžete ochutnat postup v před jako v tradičním Final Fantasy. Budeme-li předpokládat, že budete hrát poprvé jen hlavní příběh první a druhé poloviny hry, zabere vám to asi 40 až 50 hodin."

V šestici výše zmíněných DLC, které jsou součástí Season Passu, najdete:

Booster Pack (DLC #1) - Balíček silných zbraní, které vám v boji dají určitou výhodu.

Episode Gladiolus (DLC #2) - Úplně nová epizoda se zaměřením na Noctova společníka Gladiola. V této epizodě budete jako hratelný charakter ovládat Gladiola.

Holiday Pack (DLC #3) - Stáhnutelný balíček předmětů, které hru udělají líbivější.

Episode Ignis (DLC #4) - Úplně nová epizoda se zaměřením na Noctova společníka Ignise. V této epizodě budete jako hratelný charakter ovládat Ignise.

Episode Prompto (DLC #5) - Úplně nová epizoda se zaměřením na Noctova společníka Prompta. V této epizodě budete jako hratelný charakter ovládat Prompta.

Online Expansion Pack (DLC #6) - Expanze, díky které si budete moci vychutnat Final Fantasy XV úplně jinak.

Final Fantasy XV vyjde celosvětově pro PlayStation 4 a Xbox One 29. listopadu.

Součástí Final Fantasy XV bude taky minihra, nebo jak ji autoři nazývají in-game hra, Justice Monsters Five. Jde o hratelnou smartphone verzi hry stejného jména, kterou si jinak můžete zahrát přímo ve Final Fantasy XV. Je to RPG s mechanismy na bázi pinballu.

Dengeki PlayStation oznámil, že ji půjde stáhnout od 30. srpna ve verzích pro Android i iOS. Předběžná registrace je již teď možná pro Android a iOS. Oficiální stránky hry najdete zde.

Ve vývoji je také PC verze Justice Monsters Five.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama