Říjnové herní menu 2014
Speciály Článek Říjnové herní menu 2014

Říjnové herní menu 2014

Michal Burian

Michal Burian

17

Výlet do Středozemě, závodní radovánky po celém světě, vyhýbání se Vetřelci, piráti ze zátoky, dobývání vesmíru a další dobrodružství na nás v říjnu čekají.

Reklama

Měsíc s měsícem se sešel a máme tu další pravidelné Herní menu, ve kterém vás opět provedu nadcházejícími týdny, a povídáme si, jaké hry budou vycházet.

Poslední zářijový týden se rozpoutala bitva ve Středozemi na PC, 3. října budou následovat konzolové PlayStation 4 a Xbox One verze Middle-earth: Shadow of Mordor. Hra od recenzentů i hráčů dostává velmi dobré známky a vypadá to, že Warner Bros drží v rukávu Černého Petra minimálně tohoto měsíce. Recenzi můžete na Zingu očekávat do konce týdne, nejpozději v tom nadcházejícím.

Ve stejný den si přijdou na své dobrodruzi toužící po dalším malovaném dobrodružství od Nintenda. Na mysli mám Super Smash Bros pro 3DS s lokálním a online multiplayerem až pro čtyři hráče a bohatým výběrem známých postaviček.

7. října se na konzoli PlayStation 4 rozduní závodní motory, vychází DriveClub od tvůrců MotorStorm. Hra vás zavede na tratě po celém světě, kde budete soupeři o každý centimetr s neúprosnou umělou inteligencí. Pochopitelně nemůže chybět ani multiplayer, kde si vytvoříte vlastní klub. Pokud hře nevěříte, můžete využít ořezanou verzi pro předplatitele PS Plus.

Poznejte skutečný význam slova strach, lákají vývojáři z Creative Assembly na Alien: Isolation, který nás zatím překvapil svým stylem, kdy nevíme, zda vůbec dokážeme v kůži Amandy, dcera Ellen Ripleyové, přežít. Zoufalý boj o přežití se vším všudy začne 7. října na PC (české titulky), PS4, Xbox One, PS3 a X360.

Má to krásnou grafiku a umožní vám to vytvářet vlastní světy. Co je to? No přece rozsáhlý Project Spark pro Xbox One a PC (Windows 8.1). Vy ho ještě nemáte poznamenaný ve svém kalendáři? Tak to rychle napravte a napište si 7. října.

Chcete další hádanku? Tak dobře, je to ošklivé, zelené, svalnaté a krade to. Co to je? Nebudu vás dlouho napínat, goblin Styx, který se 9. října bude ucházet o vaši přízeň na platformách PC, PS4 a Xbox One. Z mého pohledu vypadá Styx přinejmenším zajímavě a jsem zvědav jak tenhle pokus francouzského Cyanide Studio dopadne. S Of Orcs and Men ukázali, že umí vtipné dialogy, jinak to ale byla malinko katastrofa.

Jedeme dál a z kopce. Na 10. října si Crytek připravil PC verzi antických jatek Ryse: Son of Rome. Deep Silver zase přepracované a vylepšené verze Sleeping Dogs pro PC, PS4 a Xbox One. Novinkou dne bude NBA 2K15 na všechny možné stroje a Skylanders Trap Team.

O čtyři dny později se budeme bát, a to hned dvakrát. Nejprve v novém hororovém titulu The Evil Within od autora Resident Evil a potom v pirátském akčním RPG Raven’s Cry pro PC. U prvního jmenovaného to bude kvůli atmosféře podobající se klasických hororovým filmům. Budete vyšetřovat hrůzné masové vraždy v kůži detektiva Sebastian Castellanos. V druhém případě to bude za kvalitu, Raven’s Cry se tváří rozporuplně a pořádně nevíme, co od titulu očekávat.

17. října nastartujete motory podruhé, majitelé PS4 si budou moci doplnit adrenalin v motocrossových závodech MXGP a nadšenci rychlých monopostů Formule 1 usednou do kokpitu v F1 2014 na PC, PS3 a X360. A hlavně se vydáme do komiksové střílečky Borderlands: The Pre-Sequel odehrávající se na měsíci planety Pandora.

23. října bude oddechové, dorazí plošinovka Stealth Inc 2 pro Wii U a Just Dance 2015 na všechny možné konzole. To o den později bude veselo a krvavo. Wii U obohatí pokračování svůdné a nebojácné Bayonetty, a to rovnou s prvním i druhým dílem. Cákance krve si budete moci rovněž užívat v PS4 a Xbox One verzích Shadow Warrior.

24. říjen bude ještě ve znamení výletu do vesmíru s tahovou a budovatelskou strategií Civilization: Beyond Earth, která se drží kořenů oblíbené série.

Ho ho ho, 28. října vtrhne na Xbox One bláznivá a rychlá akce Sunset Overdrive od Insomniac Games. Obyvatele Sunset City zmutují po vypití nového energetického nápoje a téměř celé město se změní v jeden velký chaos. Právě na vás, v kůži hrdiny, kterého si budete moci sami vytvořit a upravit podle vašich představ, bude to zastavit a navrátit život do města. Můžete si být jisti, že to bude skutečně divoká a doufám, že i zábavná jízda.

Příznivci superkrosu si 28. října budou moci užívat u MX vs. ATV Supercross, zatímco velká část hráčů (nedělám si srandu, tahle série je skutečně populární) se stane zemědělcem ve Farming Simulator 15. Ten všechny dobrovolníky zavede do nového severského prostředí, kde kromě klasického obdělávání pole a sklízení úrody budete mít na starost i les. Budete kácet stromy!

Konečně, máte rádi tuhé souboje Dark Souls a obdivujete Zaklínače? Tyhle dvě hry se 31. října spojí v jednu velkou jménem Lords of the Fallen. Na projektu pod hlavičkou City Interactive a Deck13 pracuje ex-producent Zaklínače 2, který slibuje temný středověký svět, v němž se budete muset postavit lordům a generálům, abyste se následně utkaly s padlým bohem. Prý na vás čekají nekonečné zástupy nebezpečných démonů a bossů.

Celý měsíc nakonec uzavře wrestlingové WWE 215 pro konzole nové i staré generace. Často se skloňuje PC verze, zatím to jsou ale jen spekulace.

Mějte se krásně a pořádně pařte. Uvidíme se zase za měsíc, případně dříve v novinkách nebo u nějakého jiného článku. Na Zingu toho během měsíce naleznete spoustu, už v tuto chvíli pro vás chystáme recenze Alien: Isolation (3. října), DriveClub (7. října), Destiny, Middle-earth: Shadow of Mordor, Wasteland 2, FIFA 15 a NHL 15 (pokud nám hry od ABC Data dorazí) a spoustu dalšího.

*Změny vyhrazeny, občas vydavatel odloží hru na poslední chvíli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama