Ring Fit Adventure – umlaťte zlořády obručí!
Novinka Ring Fit Adventure – umlaťte zlořády obručí!

Ring Fit Adventure – umlaťte zlořády obručí!

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Akční RPG, u kterého se opravdu zapotíte, to tu ještě nebylo.

Reklama

Jedno se Nintendu nedá upřít. Vždy se snažilo o pozitivní vliv na zdraví při hraní, a to zejména svými vtipnými nápady na pohybové hry a aktivní ovládání her pohybem. Jistě pamatujete úspěšný koncept Wii Fit pro Nintendo Wii a nyní Nintendo přichází s dalším čerstvým nápadem na aktivní pohybové hraní pro Nintendo Switch.

Zbrusu nový titul Ring Fit Adventure je pohybové akční RPG se speciálním ovladačem Ring-Con. To je pružná plastová obruč s průměrem asi 40 cm a s neklouzavými úchyty, do níž se vloží jeden Joy-Con. Druhou částí ovladače je pak sportovní návlek na končetinu, podobný sportovním pouzdrům mobilů na ruku, do něhož vložíte ten druhý Joy-Con.

 

Ring Fit Adventure – umlaťte zlořády obručí!

 

Náplní je hry příběhová kampaň Adventure Mode s plněním úkolů a bojováním skrze vtipné pohybové minihry, u kterých se pěkně zapotíte či alespoň dobře protáhnete. A nemůže chybět ani párty režim, jenž kombinuje přímé hraní miniher se střídáním hráčů již bez té kampaně.

Příběh je vtipně podáván jako souboj chrabrého sportovce (tím jste vy), proti zlému namakanému a vysportovanému draku jménem Dragaux. Ring Fit Adventure totiž není jen sportovní hra, ale opravdické sportovní fantasy RPG, kdy se pohybujete různými dungeony, plníte questy a bojujete s monstry.

 

Ring Fit Adventure – umlaťte zlořády obručí!

 

Pohyb je ale automatický, nicméně vy stále musíte na místě běhat, dělat různé cviky a pohybovat se, abyste překonávali různé překážky na cestě. Jakmile potkáte nepřátele, hra se přepne do klasického tahového souboje, v němž ovšem nemačkáte tlačítka a páčky, nýbrž provádíte různé cviky jakožto vaše útoky, kterých je ve hře 30 typů.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wvHELogbm2E[/embed]

 

Plněním misí a porážením protivníků získáváte zkušenostní bodíky a vylepšujete svoji postavu (a to vlastně i doslovně), takže se vám zpřístupní zase nové cviky jakožto bojové útoky. Třetím režimem hry je tréninkový, kdy si různé cviky můžete dávat jako pravidelné cvičení a protahování každý den. Ring Fit Adventure je stejně jako starší Wii Fit součástí programu pro zdravé hraní Nintendo Quality of Life.

Kampaň obsahuje 20 různých světů a 100 úrovní, návlek disponuje integrovaným senzorem srdečního tepu, hra je určena pro jednoho hráče (případně více na střídačku) a zabere pouze 2,9 GB dat v paměti Switche. Podporuje jak sledování přes televizi, tak i na displeji Switche, ale na Switchi Lite si tuto hru samozřejmě nezahrajete. Jelikož Ring Fit Adventure používá speciální ovladač, nelze tuto hru koupit digitálně.

Celou sadu Ring Fit Adventure s hrou, ovladačem Ring-Con a návlekem na Joy-Con si nesportovně rovnou od počítače zakoupíte na Xzone za 1899,-.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama