Mario Golf: Super Rush odstrčilo Ratcheta
Animal Crossing: New Horizons Novinka Mario Golf: Super Rush odstrčilo Ratcheta

Mario Golf: Super Rush odstrčilo Ratcheta

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Žebříček nejprodávanějších krabicovek ve Velké Británii ovládla nová exkluzivita pro Switch.

Reklama

Ratchet & Clank: Rift Apart se poslední dva týdny drželo na vrcholu žebříčku nejprodávanějších krabicovek ve Spojeném království, avšak vydání nové exkluzivity pro Nintendo Switch znamenalo její předvídatelný pád.

Mario Golf: Super Rush se proto víceméně bez problémů vyšvihlo na první příčku, kdy se titul ve svém prvním týdnu prodával o 17,5 % lépe než Mario Tennis Aces, jenž vyšlo v roce 2018.

Dynamické duo z exkluzivity pro PlayStation 5 tak zaznamenalo pád prodejů o 78 %, což ji vyneslo až třetí místo.

Na druhé se totiž ještě úspěšně dostala stálice v podobě FIFA 21, která se dočkala 10% navýšení prodejů, za což jistě může i aktuálně probíhající Mistrovství Evropy.

Povyskočení prodejů následně zaznamenali i další tituly v nejlepší desítce, kdy třeba Mario Kart 8: Deluxe zaznamenalo 2% navýšení, Animal Crossing: New Horizons 58%, Minecraft pro Switch 18% a Super Mario 3D World + Bowser's Fury zase 10%.

Do desítky se následně vrátilo Assassin's Creed Valhalla, kdy se toto vikinské dobrodružství dostalo na šestou pozici s 93% zlepšením prodejů. Ostatně celkově měl Ubisoft dobrý týden, kdy došlo ke zlepšení u Just Dance 2021 (o 109 %), Watch Dogs Legion (o 120 %) i Immortals: Fenyx Rising (o 153 %).

Každopádně tento vzrůstající trend pak platí i pro Ring Fit Adventure, které se dostalo na devátou příčku se zlepšením o 72 %.

Z pohledu novinek se následně nejvíce dařilo japonskému Scarlet Nexus, které se probojovalo na 8. příčku, kdy 58 % prodejů pocházelo z PS5 verze.

Solidní start také zaznamenala olympijská kompilace sportů Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game od Segy, která se dostala na 11. místo, kdy více než polovina prodejů hry pocházela z PS4 verze.

Za úspěch se dá považovat i 17. příčka pro remake Alex Kidd In Miracle World DX a Switch verze Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2, jenž hře zařídila 29. pozici s povyskočením celkových prodejů o 394 %.

Na závěr pak ještě můžeme zmínit Cyberpunk 2077, jenž se po dlouhé době dostal až na 22. místo, za které může 374% navýšení prodejů.

Seznam deseti nejprodávanějších krabicovek uplynulého týdne:

  1. Mario Golf: Super Rush
  2. FIFA 21
  3. Ratchet & Clank: Rift Apart
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Assassin's Creed: Valhalla
  7. Minecraft pro Switch
  8. Scarlet Nexus
  9. Ring Fit Adventure
  10. Super Mario 3D World + Bowser's Fury

A ano, GTA V z první desítky vypadlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama