Robert Kirkman zrušil Overkill’s The Walking Dead
Novinka Robert Kirkman zrušil Overkill’s The Walking Dead

Robert Kirkman zrušil Overkill’s The Walking Dead

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Skybound Entertainment došla trpělivost, kooperativní střílečka nesplňovala kvalitu, která byla slibována.

Reklama

Společnost Skybound Entertainment, která vlastní práva na The Walking Dead, zrušila smlouvu se Starbreeze Studios a ukončila vývoj nepovedené kooperativní akce Overkills's The Walking Dead.

Hra vyšla v listopadu loňského roku na počítače a letos měla dorazit na PlayStation 4 a Xbox One. Hráči ale nejsou s titulem vůbec spokojeni, na Steamu má smíšené recenze a zpovzdálí se zdálo, že náprava problémů je hodně vzdálená. Přitom Overkill’s The Walking Dead byl navržen ve stylu PayDay, hra měla být postupně větší a větší, ale u hry ze světa zombíků bylo hned jasné, že tohle fungovat nebude, už samotné jádro kooperativní akce nebylo dostatečně dobré, aby přilákalo, natož udrželo hráče.

„Od roku 2014 jsme se snažili o rozšíření světa The Walking Dead, chtěli jsme kooperativní FPS akci. Snažili jsme se spolupracovat se Starbreeze a vyřešit mnoho problémů, které jsme na hře viděli, ale Overkill's The Walking Dead nesplňuje naše standardy, ani kvalitu, která nám byla slibována,“ uvedla společnost Skybound Entertainment ve vyjádření, kterého si všiml britský Eurogamer.

Overkill’s The Walking Dead má skončit kompletně, plánované konzolové verze byly zrušeny a v budoucnu se nemá počítat ani s podporou PC verze. Změny naznačovaly nedávné události. Vydavatelská společnost 505 Games ještě minulý týden tvrdila, že PS4 a Xbox One verze této kooperativní akce byly pouze odloženy, Sony ale začala na PlayStation Store hráčům vracet peníze za předobjednávky.

Zrušení Overkill’s The Walking Dead nejvíce odskáčou majitelé Deluxe verze, kteří zaplatili za obsah, který ještě nedostali, slibováno jim bylo devět epizod od listopadu 2018 do června tohoto roku. Možná tenhle obsah ještě vyjde, pokud ale ne, peníze by jim měly být vráceny.

„Je nám nesmírně líto našich fanoušků a sdílíme jejich zklamání ze hry. Jsme nadále odhodláni poskytnout našim fanouškům nejkvalitnější obsah, který dokážeme nabídnout. Nadále hledáme alternativní možnosti pro tuto značku,“ dodává Skybound Entertainment, které vlastní Robert Kirkman, autor komiksů The Walking Dead, jenž zachránil epizodickou adventuru The Walking Dead po krachu Telltale Games. Už dříve se představitelé nechali slyšet, že prozkoumávají další možnosti a chtějí vlastní hru ze světa The Walking Dead.

Připomeňme, že Overkill’s The Walking Dead se nedařilo ani v prvních dnech prodejů. Čistý příjem z prodejů měl činit 3,7 milionu amerických dolarů, což není žádná závratná suma ve světě videoher. Starbreeze se snažili snížit provozní náklady, aby se vyhnuli zavření, ale švédské úřady krátce na to zatkli jednu vysoce postavenou osobu z týmu za hrubé porušení pracovních podmínek. Údajně má být dluh Starbreeze ve výši 34 milionů liber.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama