Rocket League se do konce roku zbaví placených krabic s náhodným obsahem
Rocket League Novinka Rocket League se do konce roku zbaví placených krabic s náhodným obsahem

Rocket League se do konce roku zbaví placených krabic s náhodným obsahem

Jan Kalný

Jan Kalný

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Neznamená to konec mikrotransakcí, ale ty zlé „lootboxy” už bychom viděl neměli.

Reklama

Rocket League, podobně jako spousta dalších podobných her, sází hlavně na to, že nabízené mikrotransakce budou vydělávat dostatek peněz. Jeden z takových způsobů jsou i lootboxy, které snad není třeba nijak představovat.

Kontroverze kolem nich je ovšem stále neutuchající a zdá se, že Psyonix bude dalším studiem, které se od nich pokusí distancovat. Placené krabice s náhodným obsahem - tzv. Crates - by tak z Rocket League měly do konce roku zmizet, jak oznamuje oficiální blogový příspěvek. Nahradit je má systém, jenž „dopředu přesně ukáže, co si kupujete.”

Ačkoli není detailněji popsáno, jak má takový systém fungovat, je porovnán s podobnou změnou v Save the World módu pro Fortnite. Tak či onak je to ale krok kupředu. Není to konec mikrotransakcí a něco takového se ani nestane, koneckonců právě mikrotransakce Rocket League živí a díky tomu mohou vývojáři nabízet aktualizace zdarma. Takže by se dalo argumentovat, že je to takové trochu nutné zlo. Ale lootboxy rozhodně nutné zlo nejsou, lootboxy jsou prostě hovadina.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama