Rockstar chystal vojenskou akci s otevřeným světem
Novinka Rockstar chystal vojenskou akci s otevřeným světem

Rockstar chystal vojenskou akci s otevřeným světem

Michal Burian

Michal Burian

6

Životopis bývalého zaměstnance odhalil, že Rockstar v minulosti pracovat na vojenské akci s otevřeným světem <strong>+ podrobnosti a detaily o příběhu</strong>.

Reklama

Kolegové z webu SystemLink narazili na některé nové informace týkající se studia Rockstar Vancouver, které v minulosti pracovalo na vojenské střílečce odehrávající se v otevřeném světě. Podle internetového životopisu bývalého zaměstnance tohoto týmu se jednalo o originální IP ze série Spec Ops.

Podle zjištěných informací nesl titul plnohodnotný název SPEC-OPS: Shadow War a vyprávěl příběh o jedné malé africké zemi Morotoa. Ta se zrovna chystala zvolit nového prezidenta, když na volební místnosti zaútočil sebevražedný atentátník, kterého následovali další zbouřenci. Do ulic tak vyjely tanky a stanné právo bylo deklarováno. Bez jakéhokoliv varování jsou lidé zadrženi v táborech, v tom horším případě dokonce popraveni. Warlord gang začal ovládat ulice a postupně se rozšířil do dalších čtvrtí. Město rychle upadlo do chaosu a začala nevyhnutelná občanská válka.

Do této situace vstupuje Terrence Cross, CIA SOG vůdce, který stihl utéct. Cross je požádán, aby sestavil speciální tým (Spec Ops), jenž prozkoumá, co se vlastně v zemi Morotoa stalo. Později se hráč měl dozvědět, že za vše může islámská teroristická skupina Mahdi, která sebevražedné atentáty naplánovala a jejím jediným cílem je zamezit západnímu vlivu nejen v městečku Morotoa, ale na celém africkém kontinentu.

Zní to poněkud zajímavě, nemyslíte? SystemLink dále zjistil, že tvůrci měli již naplánováno více než 65 misí a již plně fungoval dynamický systém pro dialogy. Nicméně, specifika tohoto systému jsou neznámá, škoda.

Spec-Op série byla původně pod hlavičkou Zombie Studios a vydavatelské společnosti Ripcord Games. První díl se objevil v roce 1998 na PC. Později práva na vydávání získala firma Take-Two Interactive, která pověřila tvůrčí celek Rockstar Vancouver. Ten začal následně na vojenské akci pracovat, nakonec ale byl vývoj zastaven a tým začal vyvíjet Bully: Scholarship Edition pro Xbox 360, Nintendo Wii a PC.

Podle výše zmíněných informací je dost velká škoda, že jsme se SPEC-OPS: Shadow War nedočkali. Nemusíme ale moc zoufat, Yager Development totiž pracuje na Spec Ops: The Line (PC, PS3, X360), který vydá 2K Games. Pokud by tento díl měl úspěch, je dost možné, že se Rockstar k Shadow War vrátí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama