Rockstar detailně představil GTA Online
GTA 5 Novinka Rockstar detailně představil GTA Online

Rockstar detailně představil GTA Online

Michal Burian

Michal Burian

91

Multiplayer akce Grand Theft Auto V se spustí 1. října a alespoň na začátku bude pro 16 hráčů. Nabídne nejrůznější módy a postupně se bude rozšiřovat o nové možnosti.

Reklama

Už příští týden se bude moci každý majitel PlayStation 3 nebo Xbox 360 verze Grand Theft Auto V vydat do multiplayeru pojmenovaného GTA Online. V tom si užijete svobodu, nové možnosti a především akci se svými kamarády nebo jinými hráči z celého světa. Rockstar včera večer GTA Online konečně detailně představil a prozradil nejrůznější informace.

Ještě předtím je ale důležité říci, že sami vývojáři upozorňují, že ze začátku nemusí vše fungovat podle plánu a mohou se vyskytnout určité problémy. Přece jen, jde o velký experiment a rozhodně nejde o nic malého.

GTA Online bude zasazeno do stejného světa jako singleplayerová část GTA 5. Těšit se tak můžete na Los Santos, hory, moře, vesničky apod. Určitě jste už vše prozkoumali a zjistili, co vše svět pátého dílu nabízí. Vraťme se tedy ke hře více hráčů.

Od 1. října by GTA Online mělo pro 16 hráčů nabízet následující:

Crime and Chaos v otevřeném světě - Vydejte se do světa na vlastní pěst nebo společně se svými kamarády prozkoumejte otevřený svět. Vše je jen na vás, můžete zajít na film, projet se na kole, navštívit střelnici a mnoho dalšího. Chcete potrápit policajty? Pak můžete vyloupit obchod, postřílet gang nebo přepadnout obrněný transport s penězi.

Práce - V Los Santos a Blaine County jsou skvělé příležitosti pro všechny. Jako vlk samotář nebo se svými kamarády můžete podnikat nejrůznější loupeže a nezákonné aktivity.

Závody - Bavte se u pouličních závodů, off-road tratí, se závodními čluny na otevřeném moři nebo při leteckých událostí. Vyzkoušejte rallye, kde řidič musí spolupracovat se spolujezdcem, aby projel trať bezpečně a hlavně rychle.

Sporty - Vydělejte peníze hraním tenisu, golfu nebo base jumpingu.

Přizpůsobení - Vytvořte si svou vlastní postavu, utraťte peníze za oblečení a modifikujte zbraně a auta.

Reputace a peníze - Za všechny činy v GTA Online získáváte hodnocení, které vám přístupní nové funkce, zbraně a kontakty. Peníze se dají vydělat mnoha možnostmi - přepadení obrněného transportu s penězi, pouličními závody a mnoha dalšími akcemi, stejně tak si za skutečné peníze můžete koupit kreditní karty. Vše je ovšem dostupné i bez dalších investic do hry, ekonomika hry je navržena tak, aby byla vyvážená pro drtivou většinu hráčů. V multiplayeru jsou věci levnější a většina hráčů bude peníze vydělávat mnohem rychleji než v singleplayeru.

GTA Online se bude postupně rozšiřovat a vylepšovat

Rockstar poskytl i přehled několika věcí, které plánuje v nadcházejících týdnech a měsících přidat do Grand Theft Auto Online. Jde o:

Vytváření obsahu - Content Creator přidá do hry nástroj pro vytváření vlastních deathmatches a závodů.

Beach Bum Pack - Balíček obsáhne čtyři nová plážová vozidla, přes 300 nových věcí pro oblečení a dvě nové zbraně.

Capture the Flag - GTA Online s klasickým CTF módem, včetně možnosti vytvářet vlastní boje v Content Creatoru.

Heists - Plně kooperativní Heist mise, které budou vyžadovat pečlivé plánování a týmovou spolupráci. Ve vašem bytě nebude chybět tabule s plány pro přepadení.

Závěrem Rockstar ujasnil, že všechny výše zmíněné aktualizace budou zdarma. Navíc Rockstar bude GTA Online vylepšovat podle zpětné vazby od samotných hráčů. Časem se tak ve hře může objevit něco, co byste třeba vůbec nečekali nebo po čem strašně toužíte, stejně tak mohou některé věci a možnosti být zrušeny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama