Rockstar má GTA Online rozšířit o další města a udělat z něj MMO
GTA 5 Novinka Rockstar má GTA Online rozšířit o další města a udělat z něj MMO

Rockstar má GTA Online rozšířit o další města a udělat z něj MMO

Michal Burian

Michal Burian

90

Žhavé spekulace zmiňují mapy North Yankton, Liberty City, San Fierro a Las Venturas.

Reklama

Grand Theft Auto V se skvěle prodává, o tom není pochyb. Výborně se vedete také multiplayerové verzi, která generuje Rockstaru nemalé množství financí, které hráči neváhají utrácet za mikrotransakce. To měl být impulz pro Rockstar, aby z GTA Online vytvořil plnohodnotnou masivně multiplayerovou akci.

Než se pustíme do detailů, musíme vás upozornit, že jde pouze o spekulace, které zveřejnil uživatel Softsecret na GTA fóru již v srpnu letošního roku.

Nejzajímavější neoficiální informace se týká postupného rozšiřování mapy. Rockstar má hráčům GTA Online umožnit zažít dobrodružství ve městech North Yankton, Liberty City, San Fierro a Las Venturas. Místa San Fierro a Las Ventures měla být vytvářena společně s GTA V a Rockstar je plánoval zahrnout do původního GTA V. Práce na nich byly ale pozastaveny z důvodu PS3 a Xbox 360 verzí, staré konzole by to neutáhly. Po dokončení PS3 a X360 verzí, které již Rockstar nevylepšuje a nerozšiřuje, se k rozpracovaným mapám měl vrátit. Dřívější spekulace zmiňovaly něco podobného, podle nich Rockstar uvažoval nad singleplayerovým rozšířením GTA V, které si nakonec rozmyslel a plně se zaměřil na expanzi GTA Online.

Vše zní zatím dost pravděpodobně. Pokud k tomu dojde, tak mají být čtyři mapy rozděleny do dvou expanzí. První zahrnující zasněžený North Yankton a smogové Liberty City má dorazit v září 2017. San Fierro a Las Venturas mají následovat v říjnu 2018. Má jít o placená DLC, každé má mít údajně cenu jako plná verze hry.

Spekulace dostávají svou váhu především v souvislosti s předešlými aktualizacemi. Softsecret již v srpnu uvedl, že do GTA Online dorazí Biker DLC s motorkami, oblečením a misemi. To se skutečně stalo. Jako další má podle něj následovat:

Law and order DLC: Umožní nakupovat policejní vozy, s kterými aktivujete policejní mise s volným pohybem.

The Luxury Living DLC: Budete si moci koupit vilu a do ní exotické domácí mazlíčky.

The Blaine County and Paleto DLC: Online synchronizace zvířat pomocí aktivovaných typů VIP misí

Pokud se tohle všechno potvrdí, tak by to znamenalo, že nové Grand Theft Auto s největší pravděpodobností jen tak nebude. Rockstar se bude soustředit na rozšiřování GTA Online. To potvrzuje i Softsecret, který odhaduje, že GTA 6 si zahrajeme nejdříve v roce 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama