Rockstar vysvětluje, proč jsme se nedočkali singleplayerového rozšíření GTA V
GTA 5 Novinka Rockstar vysvětluje, proč jsme se nedočkali singleplayerového rozšíření GTA V

Rockstar vysvětluje, proč jsme se nedočkali singleplayerového rozšíření GTA V

Martin Cvrček

Martin Cvrček

25

Za vše může rozsah samotného singleplayeru hry, zaměření na GTA Online a vývoj nových titulů. Ty se však singleplayerových přídavků dočkat mohou.

Reklama

Mnozí fanoušci série Grand Theft Auto léta čekali na DLC či expanze singleplayerové části GTA V, které by navázaly na odkaz přídavků The Lost and Damned a The Ballad of Gay Tony pro GTA IV. Různé zdroje více či méně blízké tvůrcům z Rockstaru nejednou naznačovaly, že se něčeho opravdu dočkáme, ale nakonec na žádné rozšíření nedošlo. A v tuto chvíli se dá s jistotou říct, že už ani nedojde.

Proč to tak ale je? Na tuto otázku konečně odpověděl Imran Sarwar, ředitel designu z Rockstaru, v sérii otázek a odpovědí spojených s GTA Online, které vydal magazín Game Informer:

„V případě GTA V byl singleplayer vážně obrovský a velmi, velmi kompletní. Šlo o tři hry v jedné. Všem trvalo rok, než pořádně udělali next-gen verzi a online složka měla velký potenciál, ale je třeba si uvědomit, že ten potenciál také spolykal množství zdrojů. A pak jsou tu další hry - konkrétně Red Dead Redemption 2. Kombinace těchto tří faktorů v případě této hry znamená, že jsme neměli pocit, že jsou singleplayerové expanze možné nebo nutné, ale pro budoucí projekty je klidně můžeme vytvořit.“

Sarwar tvrdí, že nešlo o vědomé rozhodnutí. Prostě se stalo, že na singleplayerové DLC nebyl čas ani prostor. Nyní každopádně s jistotou víme, že za vše může samotný rozsah singleplayeru Grand Theft Auto V, který už nebylo třeba dále rozšiřovat, zaměření na GTA Online (čtěte: z GTA Online plynou dostatečně velké zisky) a postupný vývoj dalších titulů v čele s Red Dead Redemption 2.

Imran Sarwar však dodává, že do budoucna by v Rockstaru chtěli vytvářet singleplayerová rozšíření, přičemž Rockstaru jako společnosti na singleplayerových hrách v otevřeném světě stále záleží. Tamní zaměstnanci jsou přesvědčení, že multiplayerové tituly se z hlediska vyprávění příběhů a autenticity herního světa nemohou s těmi singleplayerovými měřit.

Stále je každopádně možné, že se nějakého přídavku dočká alespoň Red Dead Redemption 2. S ním může souviset i budoucnost GTA Online. Ve hře je kupříkladu možnost, že se sníží tempo vydávání aktualizací a nového obsahu GTA Online, aby Rockstar přiměl hráče se více věnovat online složce Red Read Redemption 2. Prý by bylo skvělé, aby hráči měli možnost dělit čas mezi dva úžasné herní světy, ale konkrétní plány zatím neexistují, takže nezbývá než čekat na to, jak moc Red Dead Redemption 2 podporu GTA Online nakonec ovlivní.

Red Dead Redemption 2 dorazí během jara 2018 na PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama