Romance of the Three Kingdoms XIII v červenci na PS4 a PC
Romance of the Three Kingdoms XIII Novinka Romance of the Three Kingdoms XIII v červenci na PS4 a PC

Romance of the Three Kingdoms XIII v červenci na PS4 a PC

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Strategická série se ke svému 30. výročí vrací na západ.

Reklama

Série Romance of the Three Kingdoms slaví v tomto roce své 30. výročí a tak hodlá Koei Tecmo vydat aktuální 13 díl také na západě. Romance of the Three Kingdoms XIII tak vychází pro PlayStation 4 a pro PC platformu (prostřednictvím služby Steam) 5. července v Severní Americe a 8. července také v Evropě.

Titul asi potěší všechny stratégy, přestože nabízí mix simulace, strategie a RPG prvků v historickém kabátě. Hráči se ocitnou v nestabilní politické éře Číny, v období velkých konfliktů, doprovázených lidskými dramaty.

Titul Romance of the Three Kingdoms XIII byl vyvinut na oslavu 30. výročí této značky. Hra je postavena na příběhu hroutící se dynastie a vzniku nově vznikajících frakcí, ocitajících se tak na politické šachovnici. Hráči zde mohou sledovat a ovlivňovat důležité, osudové události, které vedly ke sjednocení Číny v 2. století.

Fanoušci strategických her zde mohou najít mimořádně podrobnou, náročnou a také obohacující směs strategie, zasazené do historicky přesné války. Bez ohledu na obeznámení se zajímavým příběhem éry tří království, vás čeká náhled do zajímavé čínské historie.

Ve hře můžete vytvořit a dále rozvíjet města, podporovat spojence nebo je naopak napadnout. Romance of the Three Kingdoms XIII nabízí pro řešení konfliktů široký výběr možností, z nichž nejpůsobivější je to vojenské pomocí vlastní armády. A podobně je na tom právě i armáda, která má širokou škálu jednotek a i ty mohou být vytvořeny a dále vycvičeny. Najdete zde pěšáky, kavalérii, dělostřelectvo a námořnictvo, ale zvláštní péči musíte věnovat také diplomacii a osobním vztahům, takže mají ve finále hráči motivaci k vybudování stabilní a věrné sítě přátel a spojenců.

Tato komplexní a podrobná strategie pak nabízí dva hlavní, přesvědčivé herní zážitky. Režim kampaně zůstává věrný strategickým hrám tím, že hráčům nabízí svobodu vybrat počáteční rok, přizpůsobit si herní mapu a porazit nepřátele. Druhou možností je režim Hero, který se chová také jako výukový program a následuje do hloubky historické události. V režimu Hero se hráči seznámí s postavami ze série Romance of the Three Kingdoms a mohou se také těšit na alternativní způsob, jak prožít vzrušující život hrdinů, kteří díky hře půjdou svou vlastní cestou a vytvoří tak alternativní historii.

Romance of the Three Kingdoms XIII nabízí nekonečné možnosti přizpůsobení a na výběr je 700 historických postav (včetně fanoušky oblíbených charakterů jako je Zhao Yun, Liu Bei nebo Cao Cao). Na druhou stranu si můžete vytvořit svou vlastní jedinečnou postavu a pokusit se vystoupat na pomyslný vrchol.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama