Rozdíly mezi jednotlivými verzemi Assassin's Creed 4
Novinka Rozdíly mezi jednotlivými verzemi Assassin's Creed 4

Rozdíly mezi jednotlivými verzemi Assassin's Creed 4

Michal Burian

Michal Burian

27

PS4 a Xbox One verze se společně s PC mohou těšit na dynamickou zeleň, lépe zpracovaný déšť, mlhu a taktéž textury ve vysokém rozlišení.

Reklama

Zástupci Ubisoftu na akci Nvidie v Montreálu prezentovali rozdíly mezi jednotlivými verzemi nadcházejícího akčního dobrodružství Assassin’s Creed 4: Black Flag. Rozdíly jsou hodně znatelné mezi aktuální a next-gen generací, respektive PC. Právě majitelé konzolí PlayStation 4 a Xbox One se mohou těšit na efekty a technologie, které byly dosud určené pouze pro PC. PS3 a X360 je pochopitelně mít nebude, hardware by to nezvládl.

PC, PlayStation 4 a Xbox One verze AC4 se pochlubí dynamickou zelení. Ta bude mnohem hustší a renderovaná na delší vzdálenost. Užívat si budete také 3D deště, který bude ovlivňovat vítr. Déšť bude vytvářet mokré povrchy a dynamické kaluže.

Díky Parallax Occlusion mapování budou objekty vyhlazenější, Screen Space Reflections se postará o lepší stíny objektů a postav a přidaná bude také volumetrická mlha (old-gen verze mlhu mít nebudou). Ta se bude renderovat v lokalitách a reagovat na nasvícení.

Z dálky budou viditelné rozžhavené částečky z dýmu z palby z kanónů, například při nočních bojů na moři. Samozřejmostí pak jsou textury ve vysokém rozlišení, lepší stíny, HBAO ambient occlusion, motion blur, depth of field, lens flares, god rays atd.

Pokud si plánujete koupit PC verzi, tak ta bude mít speciálně následující funkce, které nebude mít žádná jiná verze. Jde o HBAO+ ambient occlusion, lepší měkké stíny, MSAA a TXAA Anti Aliasing, lepší god rays a 4K rozlišení.

Níže už obrázky přímo ze hry, které Ubisoft prezentoval v Montreálu. Všimnout si můžete různých drobností.

Volumetrická mlha pouze u next-gen a PC verzí

Stíny

Reflexe

Déšť

Parallax Occlusion

HBAO+ PC a SSAO

Dynamická zeleň

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama