Rozšíření Rise of Iron pro Destiny zasněží Cosmodron a nabídne nový crucible režim Supermacy
Destiny Novinka Rozšíření Rise of Iron pro Destiny zasněží Cosmodron a nabídne nový crucible režim Supermacy

Rozšíření Rise of Iron pro Destiny zasněží Cosmodron a nabídne nový crucible režim Supermacy

Filip Němec

Filip Němec

2

Bungie odtajnilo v dnešním streamu, co nabídne nejnovější rozšíření Rise of Iron.

Reklama

Hráči a fanoušci úspěšné online akce Destiny jsou v poslední době trošku znepokojeni. Zatímco netrpělivě vyčkávají nejnovější rozšíření Rise of Iron, současně si jsou vědomi, že se v Bungie již pilně pracuje na druhém díle. Logicky se tak dá očekávat, že to nejlepší a největší si autoři schovávají pro plnohodnotné pokračování, zatímco nadcházející rozšíření přinese „pouze“ nový obsah. Toho ale nebude málo.

Podobně jako loni i letos Bungie představuje na GamesComu v Německu nové rozšíření a přestože nepřináší nijak závratné novinky, je se na co těšit. Jak již známe z dřívějších oznámení, vše se točí kolem Lorda Saladina. Rise of Iron nabídne samozřejmě rozšíření příběhu a tím i celé mytologie světa Destiny. Přídavek tak popisuje nejenom nově nastalé události, ale čas od času zabředává i do událostí dávno minulých, abyste byli seznámeni s tím, co hrdinové světa Destiny zažili v minulosti. Nová příběhová linka vás zavede převážně do Cosmodronu, který patří mezí původní oblasti, jenž každý hráč Destiny velmi dobře zná. Chystá se však významná novinka – Cosmodron bude napaden a změněn k nepoznání.

Zatímco budete rozeznávat členité hory a rozsáhlé roviny pod nimi, namísto suché půdy se zde bude mísit žhavá láva, do níž bude dopadat čerstvý sníh. Za to vše může náhlý útok neznámého zla, který infikuje místní nepřátele (převážně tedy Falleny) a dělá z nich své smrtelně nebezpečné vojsko. Samozřejmě se ale samotný Cosmodron rozšíří o nové oblasti, které podle slov tvůrců, ale i několika málo ukázek, nabídnou jednak úzké koridory vyžadující vaši obratnost a odolnost vůči klaustrofobii, zároveň však budete často svědky obrovských prostranství a úžasných výhledů.

Příběhová linka se pak bude, jak je již zvykem, rozšiřovat pomocí Patrol misí a samozřejmě Striků. Tím nejpoutavějším by měla být Strike mise, ve které budete čelit slepému fallenskému kapitánu, rozšíření však nabídne i recyklované Striky s novými nepřáteli. Těžko říct, jestli máme být za to naštvaní nebo vděční. V Bungie rádi recyklují již vytvořený obsah přidáním nových nepřátel a předkládají nám ho jako žhavou novinku.

Tolik k rozšíření PvE, pokud však holdujete především PvP, taktéž se najde něco pro vás. Tím nejzajímavějším bude přítomnost soukromých her, po kterých se už velmi dlouho volalo. Nyní si můžete vytvořit zápas v libovolném herním režimu, s libovolnou mapou a pro libovolné hráče. Můžete vyzvat své přátele, uspořádat celý turnaj nebo se jen sám potulovat po mapách a testovat svou znalost map a efektivního pohybu po nich.

Nastavit přitom půjde opravdu vše, od denní doby, až přes vypnutí zvýhodnění na základě light úrovně nebo maximální score. Z dalšího obsahu je tu nová kooperativní aréna Archons Forge, která nabídne hráčům obrovské ohnivé sekery a dle slov autorů hojně připomíná filmového Mad Maxe. Nechybí již tradičně nové mapy jmenovitě Last Exit, Skyline a Floating Garden. Skyline je mapa odehrávající se na Marsu a nabídne velké a symetrické prostranství, obdobně jako Floating Gardens se svou dech beroucí architekturou. Naproti tomu Last Exit se vyznačuje úzkými koridory, kde si užijí především milovníci brokovnic.

Již z dnešního dřívějšího odhalení už také víme, že pro majitele PlayStation 4 verze je nachystán exkluzivní obsah v podobě čtvrté mapy s názvem Icarus, které bude sekundovat exkluzivní quest Show od Strength, za který dostanou hráči loď Timeless Tereshkova. Oznámení s sebou samozřejmě přineslo i poměrně velkou nevoli hráčů, protože pro harcovníky Destiny rozhodně nejde o nijak dech beroucí bonus, ze kterého by měli skákat štěstím do stropu.

Abychom učinili výčet kompletním, na hráče čeká samozřejmě velké množství nových zbraní, brnění a dalšího vybavení a to jak klasického ražení, tak i v exotické podobě a vrátí se i několik známých kousků z dřívějška. Značné rozšíření by se mělo týkat především artefaktů, jenž by měly ještě více stylizovat a specializovat váš styl boje. Autoři v dnešním streamu vypíchli například možnost nekonečného sprintu nebo schopnost verbovat Falleny na svou stranu.

Rozšíření Rise of Iron vychází 20. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama